Få hjælp til årsopgørelsen og inkomstdeklarationen

D. 14-03-2022
Den danske årsopgørelse åbner fra den 14. marts, alt imens at den svenske inkomstdeklaration åbner den 15. marts. Øresunddirekt hjælper alle øresundspendlere med udvidede åbningstider og vejledning til den danske årsopgørelse og den svenske deklaration. Læs mere om den danske årsopgørelse og svenske inkomstdeklaration forneden.
Print

I anledning af at den danske årsopgørelse og den svenske deklaration åbner, tilbyder Øresunddirekt ekstra hjælp og vejledning. Nedenfor kan du læse om de forskellige tiltag, som Øresunddirekt tilbyder i den nærmeste tid, samt finde information om skattebetaling for dig som er Øresundspendler.

 

Hvis du skal rette i din årsopgørelse, er fristen for at indberette ændringer d. 1. maj 2022.

 

Læs mere om vigtige datoer ifbm. årsopgørelsen på Skat.dk

 

For dig der bor i Danmark og arbejder i Sverige:

Når du bor i Danmark, men pendler til et arbejde i Sverige, er du som udgangspunkt skatteskyldig i Sverige. Hvis du både arbejder i Danmark og Sverige (eksempelvis pga. hjemarbejde), skal du betale skat i begge lande. I så fald skal du oplyse svensk løn omregnet til danske kroner i årsopgørelsen.

 

Læs mere om dansk skat, når du arbejder i Sverige

 

Læs mere om hjemarbejde og skat

 

Læs også: Introduktion til det svenske skattesystem

 

Skattestyrelsen har produceret et hjælpeværktøj, som kan hjælpe med at få overblik over hjemarbejdsdage i henholdsvis Danmark og Sverige, for dig som er privatansat.

 

Find Skattestyrelsens hjælpeværktøjet på Skat.dk

 

For dig der bor i Sverige og arbejder i Danmark:

Hvis du bor i Sverige og arbejder i Danmark, er du som regel almindeligt begrænset skattepligtig i Danmark. Har du optjent mindst 75% af din arbejdsindkomst i Danmark, kan du vælge at blive beskattet ud fra grænsegængerreglerne. Dette giver mulighed for at trække private renteudgifter fra på din danske årsopgørelse. Læs mere om hvordan du retter din danske årsopgørelse iflg. Grænsegængerreglerne i vores vejledning til den danske årsopgørelse.

I denne vejledning kan du også finde links til information fra Skattestyrelsen, som er relevant for dig, der bor i Sverige og arbejder i Danmark.

 

Læs vores vejledning til den danske årsopgørelse

 

I samarbejde med Skatteverket, har vi på Øresunddirekt desuden produceret en videovejledning til den danske årsopgørelse og svenske inkomstdeklaration. Videoen tager dig igennem de forskellige rubrikker og forhold, som kan være relevante for dig, der bor i Sverige og har arbejdet i Danmark i løbet af 2021.

(Obs.: Videoen er på svensk)

Gennemgang af den danske årsopgørelse: For dig som bor i Sverige og arbejder i Danmark.
Gennemgang af den svenske inkomsdeklaration: For dig der bor i Sverige og arbejder i Danmark.

Forlængede åbningstider og personlig vejledning

I anledning af den travle tid med årsopgørelse og deklaration, har Øresunddirekt valgt at have længere åbent for både telefontid og for besøgende på informationscenteret i Malmø.

Øresunddirekt vil således have åbent indtil kl. 18 hver tirsdag til og med den 26. april.

Se alle åbningstider forneden:

 

Dag: Åbningstid:

Mandag

10.00 - 15.00

Tirsdag 

10.00 - 18.00

Onsdag

10.00 - 15.00

Torsdag

10.00 - 18.00

Fredag

10.00 - 15.00

 

Her vil repræsentanter fra bl.a. Skatteverket sidde klar til at hjælpe dig med personlig rådgivning omkring den danske årsopgørelse og svenske deklaration.

Det kræver ikke tidsbooking for at få personlig rådgivning. Du ringer eller møder blot op på informationscenteret. Hvis du planlægger at møde op fysisk på informationscenteret, anbefaler vi, at du medbringer din egen bærbare computer, for at vi skal kunne give så god hjælp som muligt.

 

Kontakt Øresunddirekt

 

Støttes af