Skat ved hjemmearbejde pga. coronavirus/covid-19

Seneste opdateret 11-01-2022
Pga. af coronavirus/covid-19 er en del grænsependlere ufrivilligt blevet tvunget til at arbejde hjemmefra eller sendt på orlov. Dette kan have indflydelse på beskatningen af dit arbejde.
Print

På grund af coronavirus/COVID-19 er nogle grænsependlere ufrivilligt blevet tvunget til at arbejde hjemmefra eller sendt på orlov. Det kan have indflydelse på skatten.

 

Hvis du, som normalt arbejder i Sverige, har flere hjemmearbejdsdage i Danmark, kan det betyde, at du ikke længere kun skal beskattes i Sverige af lønindkomsten fra din svenske arbejdsgiver. Læs mere om hvad der gælder på skats hjemmeside.

 

Læs mere om corona og øget hjemmearbejde på skat.dk

 

For pendlere mellem Danmark og Sverige, der arbejder i et privat firma, gælder Øresundsaftalen. Det indebærer normalt, at der bliver trukket skat i det land, som du arbejder i, selv om du har nogle hjemmearbejdsdage, der hvor du bor. Aftalen er gældende, når arbejdet i landet du pendler til, udgør mindst halvdelen af arbejdstiden i hver løbende 3-måneders periode.

På skat.dk og skatteverket.se kan du læse mere om Øresundsaftalen og blive klogere på, hvordan et øget antal hjemmearbejdsdage eventuelt påvirker dig, som henholdsvis dansk og svensk grænsependler.

Du kan kontakte skattemyndighederne, hvis du har konkrete spørgsmål til din egen situation.

 

Læs mere om Øresundsaftalen på den danske Skattestyrelses hjemmeside

Læs mere om Øresundsaftalen på det svenske Skatteverkets hjemmeside

 

Brug Skattestyrelsens hjælpeværktøj til at udregne hjemmearbejde

Hvis du har haft flere hjemmearbejdsdage i løbet af et år, så kan det have betydning for, om du skal betale skat i Danmark eller Sverige. Hvis der er ændringer, skal du have rettet din årsopgørelse.

Skattestyrelsen har produceret et hjælpeværktøj, som kan hjælpe dig med at få overblik over hjemmearbejdsdage i henholdsvis Danmark og Sverige. 

 

Find hjælpeværktøjet på skat.dk

Læs mere om Corona og skat på skat.dk

Fandt du denne information relevant?

Vil du uddybe dit svar?

Kontakt Øresunddirekt

Tak for dit svar.

Udfyld din danske årsopgørelse

Øresunddirekt giver vejledning i hvordan du udfylder din danske årsopgørelse.

Har du oplevet en grænsehindring?

Øresunddirekt arbejder aktivt med at minimere grænsehindringer i Øresundsregionen. Hjælp os med at indrapportere eventuelle grænseproblem.

Støttes af