Sverige dropper indrejserestriktioner Intet testkrav for nordiske lande

Øresunddirekts cookie- og privatlivspolitik

Senest opdateret: 01. juni 2021

Vi beder dig om at læse denne Cookie- og privatlivspolitik igennem og gøre dig bekendt med indholdet. Denne Cookie- og privatlivspolitik er dit grundlag for at give os samtykke til, at Øresunddirekt kan behandle personoplysninger om dig som nærmere er anført i vores Cookie- og privatlivspolitik og den tilhørende persondatapolitik. Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbreve, accepterer du samtidig, at Øresunddirekt må sende dig e-mails vedrørende nyheder.

Øresunddirekt er dataansvarlige for dine personoplysninger, og vi er forpligtet til at beskytte og respektere dit privatliv og din personlige integritet, når du besøger vores websites, eller når du tilmelder dig vores nyhedsbrev eller anvender vores andre tjenester.  Vores privatlivspolitik vil hjælpe dig med at forstå, hvilke personlige oplysninger vi indsamler om dig, hvorfor oplysningerne indsamles, og hvordan vi anvender dem. Du kan i nedenstående læse, hvem som har tilgang til oplysningerne, og hvordan du kan komme i kontakt med os, hvis du har spørgsmål vedrørende vores Cookies- og privatlivspolitik.  

Indsamlingen af oplysningerne på Øresunddirekts websites sker inden for rammerne af den gældende lovgivning.

Øresunddirekt indsamler oplysninger om brugerne og deres besøg på to måder:

  1. Ved brug af såkaldte cookies
  2. Ved brugeren selv afgiver oplysninger

Cookie- og privatlivspolitik gælder for alle Øresunddirekts disse websites:

 

www.oresunddirekt.dk

www.oresunddirekt.se

www.oresunddirekt.com

www.oresunddirektbusiness.com

www.oresunddirektbusiness.dk

www.oresunddirektbusiness.se

 

1.   Cookies

1.1 Hvad er en Cookie?

Når du besøger en af Øresunddirekts websites, lagres der cookies på din computer. Cookies er små tekstfiler, der gemmes på brugerens computer, så websitet kan genkende brugerens maskine. Den gør det muligt at genkende din computer og samle information om hvilke sider og funktioner, du besøger med din browser. De ligger på din egen computer som en hjælp til dig selv, idet de bruges til, at du nemt kan finde de websteder, hvor du har været, igen. I flere tilfælde kan cookies være nødvendige for at kunne levere en bestemt service på hjemmesiden. Men cookies kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bliver brugt af en eller flere personer. Cookies indeholder blandt andet information om, hvordan hjemmesiden benyttes.

 

1.2 Derfor bruger Øresunddirekt cookies

Vi bruger cookies for at forbedre brugeroplevelsen på vores websites. Derudover benyttes cookies til trafikmåling og sporing af, hvor den besøgende kommer fra. Alle oplysninger der opsamles til brug for statistik eller viden om brugeradfærd på oresunddirekt.dk og andre websites i Øresunddirekts regi behandles fortroligt.

 

1.3 Hvordan fravælger du cookies?

Du kan indstille sikkerhedsniveauet i din browser til at blokere for cookies, men det vil gøre det meget besværligt at bruge de fleste websites.

 

Læs her en vejledning i, hvordan du sletter cookies i din browser

 

 

1.5 Tredjeparts cookies

Øresunddirekts websites anvender en række services fra andre partner på vores platforme. Disse service kan til tider også anvende cookies.

 

Via dette link kan du styre hvilke cookies, der kan tilgå din computer

 

Til at målrette vores artikler anvender vi Google Analytics. Det drejer sig om antal besøg, antal sidevisninger og antal brugere på Øresunddirekts websites. Dette sker ved brug af tredjeparts cookies. Google Analytics henter tekniske data om som fx browsertype, IP-adresse, og hvilke sider der besøges på Øresunddirekts websites og tilsvarende. Øresunddirekt anvender funktionen IP-anonymisering for at begrænse Google Analytics mulighed for at se din IP-adresse.

 

Læs mere om denne funktion på Google Analytics

 

Via Google Analytics har Øresunddirekt kun adgang i begrænset omfang og i anonymiseret form. Oplysningerne bruges til at måle trafikken på Øresunddirekts artikler og derved forbedre vores websites. Hvis du ikke ønsker, at Google Analytics skal registrere dit besøg, kan du registrere det via nedenstående link.

På Øresunddirekts websites er vi tilknyttet Facebook, Twitter og Linkedin, som kan give dig mulighed for at dele eller sende artikler på sociale medier. Derudover bruger vi Google YouTube til visninger af videoer, og Google Maps til at vise kort og adresser. Disse services kan også lægge cookies på din computer, når du besøger Øresunddirekts websites.

På Øresunddirekts websites findes der links andre websites, og Øresunddirekt er ikke ansvarlige for indholdet på disse sider, brug af deres cookies og privatlivspolitik.

 

1.6 Mere om information om cookie-reglerne

Hvis du vil læse mere om cookie-reglerne

Følg dette link til Erhvervsstyrelsens webside

 

2.   Personoplysninger

2.1 Indsamling af personoplysninger

Vi indsamler personoplysninger for at kunne give en så funktionel og brugervenlig tjeneste som muligt. Vi anmoder altid om dit samtykke i forbindelse med indsamling af personoplysninger og obligatoriske oplysninger er markeret tydeligt. Du er dog ikke forpligtet til at give os oplysninger, hvis du ikke gør det, kan du muligvis ikke få adgang til alle vores tjenester.

 

2.2 Brug af personoplysninger

Personoplysninger bruges først og fremmest til at gennemføre den tjeneste, som oplysningerne er indsamlet i forbindelse med. Oplysningerne kan derudover anvendes til at få større kendskab til dig og øvrige brugere af platformene. Denne brug kan blandt andet omfatte undersøgelser og analyser, der er rettet mod en forbedring af vores websites og tjenester.

 

2.3 Beskyttelse af personoplysninger

Ifølge EU's Persondataforordningen skal dine personlige oplysninger opbevares sikkert og fortroligt. Vi gemmer dine personlige oplysninger på computere eller digitale systemer med begrænset adgang, som er placeret i kontrollerede faciliteter, og vores sikkerhedsforanstaltninger kontrolleres løbende for at afgøre, om vores brugeroplysninger håndteres forsvarligt, og under stadig hensyntagen til dine rettigheder som bruger. Vi kan dog ikke garantere 100 % sikkerhed ved dataoverførsler via internettet. Det betyder, at der kan være en risiko for, at andre uberettiget tiltvinger sig adgang til oplysninger, når data sendes og opbevares elektronisk. Du afgiver således dine personlige oplysninger på eget ansvar.

Personoplysninger slettes eller anonymiseres løbende efterhånden som det formål, de blev indsamlet til, afsluttes.

Den hurtige udvikling af internettet betyder, at ændringer i vores behandling af personoplysninger kan blive nødvendige. Vi forbeholder os derfor ret til at opdatere og ændre nærværende retningslinjer for behandling af personoplysninger. Opdateringer og ændringer meddeles via vores websites. Ved væsentlige ændringer indhenter vi nyt samtykke fra dig.

 

2.5 Dine rettigheder

I det omfang som Øresunddirekt behandler personoplysninger om dig, har du visse rettigheder i henhold til EU’s Persondataforordningen. Nedenunder kan du læse kort om disse rettigheder. Du kan også læse om alle dine rettigheder i EU’s Persondataforordningen via Datatilsynets webside.

 

Læs om EU’s Persondataforordningen hos Datatilsynet

 

Du har ret til at få oplyst, hvilket personoplysninger, der kan henføres til dig. Såfremt det viser sig, at de oplysninger eller data, der behandles om dig, er urigtige eller vildledende, har du ret til at kræve disse berigtiget eller slettet. Du kan til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger om dig gøres til genstand for behandling. Du kan også til enhver tid tilbagekalde dit samtykke. Ved kontakt vedrørende dine personoplysninger, se punkt 2.6

 

2.6 Kontakt vedrørende personoplysninger

Hvis du har spørgsmål eller ønsker adgang til de oplysninger, som er registreret om dig, eller fx tilbagekalde dit samtykke, skal du rette henvendelse til redaktionen@oresunddirekt.com

Hvis du har klager over Øresunddirekt behandling af dine personoplysninger, har du mulighed for at kontakte Datatilsynet.

 

3 Tilmelding af nyhedsbreve

3.1 Indsamling af oplysninger

Når du tilmelder dig Øresunddirekts nyhedsbrev registrerer vi dit navn og din e-mail. Ingen andre oplysninger registreres i forbindelse med tilmeldingen. Vi anvender Mailchimp for at sende nyhedsbrev til dig. Når du modtager et nyhedsbrev fra Øresunddirekt, registrerer Mailchimp automatisk din håndtering af nyhedsbrevet. Disse oplysninger har Øresunddirekt tilgang til via Mailchimp. Vi undersøger blandt andet om nyhedsbrevet åbnes og om der klikkes på links.

 

Læs mere om, hvilke information Mailchimp indsamler fra i deres Legal Privacy Policy

 

Oplysningerne vi indsamler om din brug af nyhedsbrevet bruger vi endvidere til statistiske formål, for at forbedre vores service og for at kunne målrette og tilpasse indholdet endnu bedre.

 

3.2 Afmelding af nyhedsbrev

Hvis du afmelder dig fra nyhedsbrevet, sletter vi dit navn og din e-mail adresse i kontaktlisten for modtagelse af nyhedsbrev. Du kan til enhver tid afmelde vores nyhedsbrevene, derved trækker du samtidigt dit samtykke til behandling af dine oplysninger til dette formål tilbage.

Efter afmelding af nyhedsbrevene modtager du ikke yderligere fra os, med mindre du har givet andet samtykke til, at vi må henvende os til dig.

Vi kan fra andre sammenhæng have dine oplysninger, disse berøres ikke af en afmelding fra nyhedsbreve. Vi kan derfor fortsat behandle sådanne oplysninger efter det samtykke eller anden behandlingshjemmel, som vi har.

Hvis du framelder dig vores nyhedsbrev sletter vi alle dine oplysninger. Eventuelle anonymiserede data til statistiske formål slettes dog ikke, idet de er anonymiserede på en sådan måde at de ikke kan genskabes.

 

4. Kontakt Øresunddirekt via kontaktformular eller e-mail

Øresunddirekt samarbejder med offentlige myndigheder, og hvis du kontakter os på mail eller via vores kontaktformular, kan din henvendelse efter svensk lov blive en 'allmän handling' ─ en form for aktindsigt. De henvendelser, vi modtager på mails eller via kontakformular, kan - afhængigt af indhold - videresendes til Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Länsstyrelsen, Skatteverket, Region Skåne, eller vores webredaktion i Danmark. Undgå venligst at oplyse om personfølsomme eller personlige oplysninger, når du sender henvendelser til Øresunddirekt. 

Når du kontakter Øresunddirekt via en kontaktformularen, anvende vi et plugin, der hedder SendGrid, og har den funktion, som sørger for, at henvendelsen kommer sikkert frem til Øresunddirekt som en e-mail. Sendgrid gemmer ikke indhold, men kun metadata som dokumentation for at mailen er leveret sikkert. Sendgrid har en aftale under Standard Contractual Clauses for at sikre at personoplysningerne opbevares og behandles sikkert, og som efterlever EU's persondataforordningen.

Læs mere om, hvilke informationer Sendgrid indsamler her

 

5. Ejerskabsoplysninger

Du kan altid kontakt Øresunddirekt på følgende måde:

Øresunddirekt

Nørregade 7B

1165 København

 

redaktionen@oresunddirekt.com

 

CVR-nr: 17742795 (The Greater Copenhagen Committee)

Støttes af