Dansk skat, når du arbejder i Sverige

Seneste opdateret 21-02-2024
Når du bor i Danmark og pendler til et arbejde i Sverige, betaler du skat i Sverige. Det mest almindelige er at betale SINK-skat på 25 procent. I visse tilfælde bliver man også opkrævet betaling af supplerende skat til Danmark.
Print

Arbejder i Sverige hele året

Når du arbejder i Sverige, skal du betale skat i Sverige. Det mest almindelige er at betale SINK-skat (særlig indkomstskat for udenlandsk bosatte) - det vil sige 25 procent uden ret til fradrag. Hvis du har arbejdet i Sverige hele året og ikke har nogle lønindkomster fra Danmark, skal du ikke betale indkomstskat i Danmark. Du skal altid oplyse svensk løn omregnet til danske kroner i årsopgørelsen på Skattestyrelsens TastSelv. 

Du har brug for MitID for at logge ind på Skats TastSelv.

Gå til skat.dk/tastselv her

 

 

Arbejde både i Sverige og Danmark i løbet af året

Hvis du både arbejder i Danmark og Sverige i årets løb, betaler du skat i begge lande. Du skal altid oplyse svensk løn omregnet til danske kroner i årsopgørelsen på Skattestyrelsens TastSelv. For at undgå dobbeltbeskatning, skal der anvendes en særlig skatteberegningsmetode, enten ved "exemption-metoden" eller "Credit-metoden". For yderligere information om dette, kontakt Skattestyrelsen eller Skatteverket.

 

Arbejde i Sverige som kunstner eller sportsudøver

Hvis du arbejder som kunstner eller sportsudøver i Sverige, betaler du en særskilt A-SINK skat på 15 procent til den svenske stat. Derudover betaler du også skat og AM-bidrag til Danmark, præcis som hvis du havde indtjent hele indkomsten dér. For at undgå dobbeltbeskatning, skal der anvendes den skatteberegningsmetode, der kaldes "Credit-metoden". For yderligere information om dette, kontakt Skattestyrelsen eller Skatteverket.

Find mere information om A-SINK hos Skatteverket

 

Hvis du har behov for mere information omkring dansk skat, når du arbejder i Sverige, kan du ringe til Skattestyrelsen i Danmark på +45 7222 1818.

 

Fandt du denne information relevant?

Vil du uddybe dit svar?

Kontakt Øresunddirekt

Tak for dit svar.

Tjeklisten – når du har fået job i Sverige

Når du har fået job i Sverige, giver vi dig de vigtigste ting, som du skal kende. Det er lige fra svensk ”samordningsnummer” til SINK-skat og social sikring.

Har du oplevet en grænsehindring?

Øresunddirekt arbejder aktivt med at minimere grænsehindringer i Øresundsregionen. Hjælp os med at indrapportere eventuelle grænseproblem.

Støttes af