Merit på et svensk studie

Seneste opdateret 11-01-2024
I visse tilfælde er det muligt at overføre merit fra tidligere studier. På svensk kaldes det ’tillgodoräknande’.
Print

Tag merit fra tidligere uddannelser med til Sverige

Hvis du får overført merit fra tidligere afsluttet uddannelse, betyder det, at du bliver fritaget fra eksamen og andre aktiviteter, som er relateret til det kursus, som du har fået merit for. Dette kan gøres i de tilfælde, hvor der er elementer i din nye uddannelse, der minder om uddannelseselementer, som du allerede har gennemført.

For at finde ud af om du har mulighed for at få merit, skal du kontakte det universitet eller den högskola, du skal gå på. Det er den enkelte uddannelsesinstitution, der beslutter om du kan få merit.

Når du kontakter skolen for at få merit, skal du medbringe eller sende fagbeskrivelser og niveaubeskrivelser af de fag og kurser, du ønsker at få merit for.

 

Erhvervserfaring kan være meritgivende

Det er ikke kun uddannelse, der kan give merit. Også erhvervserfaring kan komme i betragtning som værende meritgivende. Når du ansøger om merit for din erhvervserfaring, er det ligeledes vigtigt, at du medbringer en udførlig beskrivelse af din erhvervserfaring, samt hvor lang en periode, der er tale om. 

Fandt du denne information relevant?

Vil du uddybe dit svar?

Kontakt Øresunddirekt

Tak for dit svar.

Tag en videregående uddannelse i Sverige

Vi giver dig et overblik over de forskellige uddannelsesmuligheder, gode råd til ansøgning og finansiering, når du vil studere i Sverige.

Støttes af