Praktik på svenske erhvervsuddannelser

Seneste opdateret 09-01-2024
Som dansker skal du være opmærksom på, at et svensk praktikforløb foregår på en lidt anden måde end i Danmark - specielt på de svenske erhvervsuddannelser.
Print

En tredjedel af uddannelsesperioden på YH-uddannelserne (yrkeshögskoleutbildning) i Sverige foregår som praktik på en arbejdsplads, hvilket kaldes LIA (Lärande i Arbete). Ligesom i Danmark, er det i Sverige arbejdsgiverne, der tager dig ind som praktikant og giver dig erfaring med det arbejde, du senere skal udføre som ansat i en virksomhed. 

I modsætning til i Danmark, er du dog ikke aflønnet, når du er "lärande i arbete". I stedet for løn har du mulighed for at få SU eller svensk CSN-studiestøtte, der svarer til den danske SU. 

YH-uddannelser er en god vej ud på det svenske arbejdsmarked, fordi uddannelserne er praktisk orienterede og tilbyder specialisering inden for det område, der interesserer dig. Hvis du vil vide mere om praktikforløbet på en specifik YH-uddannelse, kan du kontakte den uddannelsesansvarlige på den specifikke uddannelse i Sverige.

 

Læs mere om praktik (LIA) på Myndigheten för yrkeshögskolan.se

Fandt du denne information relevant?

Vil du uddybe dit svar?

Kontakt Øresunddirekt

Tak for dit svar.

Tag en videregående uddannelse i Sverige

Vi giver dig et overblik over de forskellige uddannelsesmuligheder, gode råd til ansøgning og finansiering, når du vil studere i Sverige.

Støttes af