Ulrika Peldán bliver ny ansvarlig for Skatteverket på Øresunddirekts informationscenter

D. 01-04-2022
Fremover kan grænsependlere se frem til at møde et nyt (gammelt) ansigt, som Skatteverkets ansvarlige på Øresunddirekts informationscenter i Malmø. Ulrika Peldán eftertræder Christin Hjortsberg, som gik på pension i slutningen af marts.
Print

Ulrika Peldán er ny ansvarlig for Skatteverket på Øresunddirekt. (Foto: Joel Jonsson)

Ulrika Példan er blevet forfremmet fra sin stilling på Skatteverket på Øresunddirekts informationscenter, hvor hun har arbejdet siden 2016. Som tidligere øresundspendler og bosat i Malmø i over 20 år, ser Ulrika frem til at dele ud af sine erfaringer og kompetencer inden for skattemæssige forhold i Øresundsregionen.

Vi har taget en snak med Ulrika og hilst hende velkommen i den nye stilling. Her kan I læse mere om Ulrika og hendes forventninger til jobbet:  

 

Hej Ulrika! Og tillykke med den nye stilling! Vil du fortælle lidt om dig selv og din baggrund?

 

”Jeg kommer oprindeligt fra Helsingfors i Finland, hvor jeg er født og opvokset. Efter at have taget studentereksamen, flyttede jeg til Malmø og Skåne, hvor jeg i dag har boet i over 20 år. Jeg har en juristeksamen fra Lunds Universitet, men har desuden også studeret statskundskab og nationaløkonomi i Lund, og desuden nået et udvekslingsår på Københavns Universitet. Jeg er derfor tidligere øresundspendler, og under studietiden arbejde jeg i seks år på Försäkringsbolagets nordiske alarmcentral SOS International. ”

 

Hvor længe har du arbejdet på Skatteverket? Og Øresunddirekt?

 

”Jeg har arbejdet på Skatteverket siden 2016. De to første år var jeg på Skatteverkets kundetjeneste Skatteupplysningen, hvor jeg svarede på offentlige spørgsmål om personbeskatning og international personbeskatning. Her blev der til mange svar på spørgsmål om forskellige indkomster og fradrag, bogføring af boligsalg, ROT og RUT-fradrag, og meget andet. Siden 2018 har jeg arbejdet med indkomstbeskatning af udenlandsk-bosatte personer og for personer, som bor i Sverige, men som har udenlandsk indkomst. Siden 2018 har jeg også arbejdet parallelt på Øresunddirekts informationscenter og hjulpet øresundspendlerne med deres skattespørgsmål.”

 

Hvad glæder du dig mest til i det nye job?

 

”Jeg synes, at det er så spændende få lov til at udvikle den skatteinformation, som vi giver videre til vores grænsependlere. Som gammel øresundspendler, forstår jeg vægten af enkel og tydelig information angående beskatning, social forsikring mm. Beskatningsreglerne opleves ofte som komplicerede, men vores målsætning er, at det skal være let at træffe de rigtige valg.”

 

Hvad er det vigtigste at vide i forbindelse med skat og øresundspendling?

 

”Det vigtigste at vide er for det første: at beskatningen af løn styres i første omgang af, i hvilket land du sidder og arbejder i – ikke i hvilket land, som du er ansat i. Og for det andet: Som bosat i et land, er du ubegrænset skatteskyldig i det land. Det betyder, at du faktisk skal oplyse om alle dine indkomster fra hele verden i bopællandets årsopgørelse/indkomstdeklaration. ”

 

Hvad er det bedste med at bo og arbejde i Øresundsregionen?

 

”At man har adgang til et spændende arbejdsmarked og et rigt kulturliv på begge sider af sundet!”

 

Hvis du vil hilse på Ulrika eller nogle af hendes kollegaer fra Skatteverket, er du velkommen til at svinge forbi Øresunddirekts informationscenter i Malmø.

 

Kontakt Øresunddirekt

Personlig hjælp til årsopgørelsen

Skatteverket på Øresunddirekt hjælper med spørgsmål om den danske årsopgørelse og den svenske skattedeklaration.

Ring på 040 17 64 00 eller besøg os på informationscenteret i Malmø.

Støttes af