Øresunddirekt har hjulpet mere end 2000 med skatteforhold på tværs af Øresund i marts og april

D. 01-01-0001
I Øresunddirekts informationscenter har der i år været en stigning i henvendelser vedrørende skatteforhold i løbet af marts og april. Stigningen kan tilskrives den aktuelle deklarationsperiode, hvor borgere søger assistance til at håndtere deres skatteforhold på tværs af Øresund.
Print

I Øresundsregionen har vi en særlig skatteaftale, som sikrer at grænsependlere og andre med indtægter på begge sider af sundet ikke bliver dobbeltbeskattet. I de fleste tilfælde skal man angive sine indtægter til skat i begge lande, men hvordan gør man lige det?

Skatteverkets personale hos Øresunddirekt er eksperter i dansk og svensk skat, og har arbejdet på højtryk i denne deklareringsperiode. Deadline for den danske årsopgørelse og den svenske deklaration er nemlig netop passeret, og vi kan nu gøre status over skattehenvendelserne for 2024.

Vores skatteeksperter har i 2024 besvaret 2156 henvendelser omkring skat i perioden fra marts til slut april.

”I år har vi fået særligt mange spørgsmål om rentefradragsreglerne for grænsependlere, hvilket selvfølgelig hænger sammen med det høje renteniveau i samfundet. Vi har også fået mange spørgsmål om skat på pension, hvilket nok skyldes at den svenske deklaration for første gang indeholder oplysninger om pensionsudbetalinger fra Danmark”, fortæller Ulrika Peldán som er koordinator fra Skatteverket hos Øresunddirekt.

Skatteverket sidder klar til at vejlede borgere og virksomheder med deres skat på tværs af Øresund året rundt. Du er velkommen til at kontakte Ulrika og hendes kolleger på Øresunddirekt.

 

Kontakt Øresunddirekt for spørgsmål omkring skat, social sikring eller andre forhold på tværs af Øresund

Ring endelig til os

Vores personale fra Skatteverket, Försäkringskassan Länsstyrelsen og Arbetsförmedlingen sidder klar til at besvare dine spørgsmål.

Øresunddirekts telefonlinje er åben alle hverdage på telefonnummer: +46 40 17 64 00

 

Støttes af