SINK skat i Sverige

Seneste opdateret 29-01-2021
Hvis du pendler fra Danmark til et arbejde i Sverige, er du begrænset skattepligtig og kan blive beskattet med den såkaldte SINK skat (en statslig indkomstskat for udenlands bosatte) som er på 25 procent.
Print

Søg om SINK skat

SINK= statlig inkomstskatt för utomlands bosatta

Personer, der arbejder i Sverige, men er bosat i udlandet, kan blive SINK beskattet. SINK skat er en statslig bruttoskat på arbejdsindkomst, hvilket betyder, at man samtidig kan have andre indtægter, som f.eks. renteindtægter, der stadig skal beskattes i Danmark. SINK skatten er på 25 procent, men giver ingen fradragsmuligheder. Hvis du ønsker at blive SINK beskattet, skal du aflevere en ansøgning til Skatteverket. Ansøgningen skal fornyes hvert år.

 

Læs mere om SINK skat på Skatteverket.se


Hvis du tager et ekstrajob i Danmark, kan SINK-skatten i Sverige påvirke den danske skat. Kontakt SKAT i Danmark for en konkret vurdering af netop din situation, og din social sikring kan påvirke din skat.

 

Fuld skattepligt

Hvis du arbejder i Sverige og overnatter ofte i Sverige, er du fuldt skattepligtig i Sverige, med mindre det er midlertidigt arbejde på maksimum seks måneder. Du er derfor fuld skattepligtig og skal betale svensk skat efter de skattesatser, der gælder for dem, der normalt bor i Sverige - dvs. at du ikke kan betale SINK skat.

 

Læs mere om det svenske skattesystem - en kort introduktion

 

Pendlere fra Danmark

Man kan som bosiddende i Danmark og som dagligt pendler til et arbejde i Sverige, vælge om man vil betale SINK eller almindelig indkomstskat (gennemsnitlig skatteprocent, da du ikke er bosiddende i en bestemt svensk kommune). Hvis man vælger at betale indkomstskat, skal man dog være opmærksom på, at man som bosiddende i Danmark på grund af de danske regler, ikke kan få fradrag for renter i Sverige. Kontakt Skattestyrelsen hvis du har spørgsmål om dette.

 

Kontakt Skattestyrelsen


Arbejde som kunstner eller sportsudøver

Hvis du arbejder som kunstner eller sportsudøver i Sverige, betaler du en særskilt A-SINK skat på 15 procent til den svenske stat. Du skal dog være opmærksom på, at reglerne i det nordiske skatteaftale medfører, at du også skal betale supplerende skat i Danmark. 

For øvrige spørgsmål om SINK eller indkomstskat i Sverige, kontakt Skatteverket.

 

Læs mere om kulturarbejdere i Øresundsregionen

Fandt du denne information relevant?

Vil du uddybe dit svar?

Kontakt Øresunddirekt

Tak for dit svar.

Tjeklisten – når du har fået job i Sverige

Når du har fået job i Sverige, giver vi dig de vigtigste ting, som du skal kende. Det er lige fra svensk ”samordningsnummer” til SINK-skat og social sikring.

Udfyld din danske årsopgørelse

Øresunddirekt giver vejledning i hvordan du udfylder din danske årsopgørelse.

Støttes af