Skatteregler - hvis du pendler til Danmark

Seneste opdateret 10-12-2021
Du skal betale skat i det land du arbejder i, også selvom din bopæl ligger i Sverige. Folk der pendler fra Sverige, kan blive beskattet på to forskellige måder - begrænset skattepligtig med eller uden brug af grænsegængerreglerne.
Print

AM-bidrag

Når du arbejder i Danmark, skal du betale arbejdsmarkedsbidrag - også selvom du bor i Sverige. Denne skat er på 8 procent.

 

Statsskat

Statsskatten er progressiv og består af bundskat og topskat. Du kan finde den gældende skattesats for bundskat og topskat i Danmark på skat.dk/satser.

 

Find den gældende skattesats på skat.dk

 

Kommuneskat

I Danmark skal du betale kommuneskat. Når du bor i Sverige, er det den procentsats, som Skattestyrelsen angiver, der er afgørende for, hvor meget du betaler i kommuneskat. I 2022 er kommuneskatten og for pendlere fra Sverige fastsat til 24 procent. Det har altså ingen betydning, hvad skatten er i din arbejdskommune.

 

Fradrag

Når du betaler skat i Danmark, har du forskellige fradragsmuligheder. Når du bor i Sverige og arbejder i Danmark, er du begrænset skattepligtig i Danmark. Som begrænset skattepligtig kan du vælge grænsegængerreglerne, hvis du tjener mindst 75 procent af hele din indkomst i Danmark.

 

Læs mere om fradragsreglerne i vores artikler: 

Fradrag - når du er begrænset skattepligtig

Fradrag - når du benytter grænsegængerreglerne

 

Brug TastSelv

Dine skatteoplysninger bliver gemt i TastSelv. Her kan du kontrollere din skat, foretage ændringer i fradrag, se om du har en restskat m.m. Du kan også udfylde din selvangivelse via TastSelv. Du skal bruge NemID/MitID eller en TastSelv-kode.

 

Gå til NemID.nu

Læs mere om MitID på borger.dk

Fandt du denne information relevant?

Vil du uddybe dit svar?

Kontakt Øresunddirekt

Tak for dit svar.

Bopæl i Sverige og skal pendle til job i Danmark?

Når du bor i Sverige og arbejder i Danmark, skal du ansøge om blandt særligt sundhedskort og registreres hos Skattestyrelsen i Danmark.

Støttes af