Skatteverket hjælper med årsopgørelsen

D. 15-03-2021
Har du brug for personlig hjælp til din årsopgørelse/deklaration for 2020? Udover at kunne skrive til Øresunddirekt, har Skatteverket på Øresunddirekt som en ekstra service åbnet en telefonlinje, hvor de vejleder og svarer på spørgsmål om den danske årsopgørelse og svenske skattedeklaration fra 2020.
Print

For at få personlig hjælp kan du ringe til Skatteverket på Øresunddirekt på telefonnummeret +46 010-574 33 00.

Telefonlinjen er åben alle hverdage fra kl. 10:00-12:00 og igen fra 13:00-15:00.

 

Bemærk: Nummeret er kun til spørgsmål om årsopgørelse/deklaration. Ved andre spørgsmål henviser vi til vores kontaktformular eller mail: oressunddirekt@lansstyrelsen.com.

 

Du kan også ringe direkte til Skattestyrelsens specifikke nummer til Øresundspendlere: +45 72 22 27 67

 

Forberedelse inden du ringer

Mange øresundspendlere har i løbet af 2020 arbejdet hjemmefra pga. pandemien, og dette kan have betydning for, hvor du skal betale skat. Derfor er det vigtigt, at du selv regner ud, hvordan dine arbejdsdage fordeler sig mellem Danmark og Sverige, så du ved, hvor du skal beskattes.

Hav samtidig dit NemID klar, når du ringer til os, og forbered svar på følgende spørgsmål:

  • Hvor mange dage har du været på arbejdet, og hvor mange dage har du arbejdet hjemmefra? Som privatansat er det vigtigt, at du ved, om du er indbefattet af Øresundsaftalen. Dette afhænger af, hvordan din arbejdstid er fordelt.
    Er du offentligt ansat, skal indkomsten fordeles enligt faktisk arbejdet tid i hjemmet kontra arbejdslandet.
  • Rejsefradrag: Hvor mange arbejdsdage, har du arbejdet? Hvor mange km er der mellem bopæl og arbejdsplads? Har du kørt bil eller tog?

  • Eventuelle renteomkostninger, som ikke kan udnyttes i Sverige. 

 

Skattestyrelsen har desuden produceret et værktøj, som kan hjælpe dig med at regne ud, hvor mange dage du har arbejdet hjemme kontra arbejdslandet. Dette viser, om du er omfattet af Øresundsaftalen eller ej.

 

Gå til Skattestyrelsens hjælpeværktøj for hjemarbejdsdage

 

Læs mere om årsopgørelsen i vores vejledning. Du kan desuden læse mere om skat i Øresundsregionen på Skattestyrelsens hjemmeside.

 

Læs vores vejledning til årsopgørelsen

 

Læs mere om skat i Øresundsregionen på skat.dk

Støttes af