Flere tredjelandsstatsborgere mangler svensk arbejdstilladelse

D. 17-06-2022
Øresunddirekt ser i øjeblikket en øgning i antal af tredjelandsstatsborgere, der er bosat i Danmark, som får - og i visse tilfælde når at starte - nyt job i Sverige uden en nødvendig arbejdstilladelse. Dette kan have konsekvenser for både arbejdstager og arbejdsgiver.
Print

Personer, der ikke er statsborgere i et EU/EES-land, skal have en arbejdstilladelse for at arbejde i Sverige. Dette gælder også for personer, der har bopæl i Danmark. Du har altså ikke automatisk arbejdstilladelse i Sverige, hvis du er tredjelandsstatsborger og har opholdstilladelse i Danmark. 

Pga. arbejdsmangel i både Skåne og København, har Øresunddirekt oplevet mange tilfælde, hvor manglende viden om arbejdstilladelse har medført udfordringer for både arbejdstager og arbejdsgiver. 

Svenske myndigheder kontrollerer kontinuerligt retten til at arbejde i Sverige. Konsekvenserne for at arbejde i et land uden arbejdstilladelse kan blive omfattende, både i det land, som man arbejder i og i det land, hvor man bor.

Også virksomheden, som ansætter en statsborger fra en land uden for EU/EES, kan møde straffe - ofte i form af bøder.

EU/EES-statsborgere, heriblandt fra Sverige og Danmark, kan til gengæld altid frit arbejde i andre EU/EES-lande.

 

Du kan blive klogere på at søge om arbejdstilladelse i Sverige i vores artikel "Arbejdstilladelse i Sverige".

 

Læs mere om arbejdstilladelse i Sverige

 

Obs.: Den 1. juni 2022 blev der indført nye regler om arbejdstilladelse i Sverige. Læs mere på Migrationsverkets hjemmeside. 

 

Læs mere om nye regler for arbejdstilladelse i Sverige hos migrationsverket.se

Støttes af