Arbejdstilladelse i Sverige

Seneste opdateret 29-04-2024
Som dansk statsborger behøver du hverken en opholds- eller arbejdstilladelse for at arbejde i Sverige.
Print

Statsborgere fra Norden og EU-landene

De nordiske lande har indgået en aftale, der betyder, at nordiske statsborgere ikke behøver arbejdstilladelse for at arbejde i et andet nordisk land. Hvis du er dansk statsborger, behøver du altså ingen arbejdstilladelse for at arbejde i Sverige.

Hvis du er statsborger fra et EU-land, uden for Norden, må du opholde dig i Sverige i seks måneder for at søge job. Når du har fået et arbejde i Sverige, har du ret til at arbejde, så længe ansættelsen gælder. Hvis du bliver længere end seks måneder i Sverige uden arbejde, skal du kontakte Migrationsverket for yderligere information.

 

Statsborgere fra lande uden for EU/EØS og Schweiz

Hvis du er statsborger i et land uden for EU, skal du have arbejdstilladelse for at arbejde i Sverige, hvilket ofte er vanskeligt at få. Arbejdstilladelsen skal du i de fleste tilfælde søge fra dit hjemland eller fra dit seneste bopælsland. Dette gælder også, hvis du i forvejen har fået en dansk arbejds- eller opholdstilladelse. Hvis du gerne vil blive boende i Danmark, men kunne tænke dig at pendle til et arbejde i Sverige, skal du derfor søge arbejdstilladelse i Sverige. Vær dog opmærksom på, at det kan være svært at få arbejdstilladelse i Sverige, hvis du gerne vil blive boende i Danmark. Du kan læse mere og ansøge om arbejdstilladelse i Sverige via Migrationsverkets hjemmeside.

 

Søg arbejdstilladelse i Sverige via Migrationsverkets hjemmeside

 

Hvis du ikke er nordisk- eller EU-statsborger og flytter fra Danmark til Sverige, skal du være opmærksom på, at du kan miste din arbejds- og opholdstilladelse i Danmark. Hvis du flytter tilbage til Danmark, skal du derfor søge om arbejds- og opholdstilladelse igen.

Fandt du denne information relevant?

Vil du uddybe dit svar?

Kontakt Øresunddirekt

Tak for dit svar.

7 gode råd: Sådan søger du job i Sverige

Hvis du søger job i Sverige, giver vi dig syv gode råd om blandt andet, hvor du kan søge job og om svenske ansættelsesforhold. 

Støttes af