Sverige forlænger indrejseforbud fra Danmark og gør undtagelse for børn med forældre i Sverige Læs mere

A-kasse for danske studerende i Sverige

Seneste opdateret 04-04-2019
Der er specifikke regler for at blive optaget i en dansk a-kasse som studerende. Hvis du har studeret i udlandet, er omstændighederne anderledes. Læs mere om dine muligheder her.
Print

Snart færdiguddannet dansker i Sverige

Hvis du snart er færdig med din bachelor- eller kandidatuddannelse i Sverige, er der visse regler og problemstillinger du skal tage højde for, hvis du står uden job efter endt uddannelse. Da du ikke har læst i Danmark, er du som udgangspunkt ikke berettiget til at være medlem af en dansk a-kasse og har af samme grund heller ikke mulighed for at modtage dagpenge.

 

Regler for optagelse i dansk a-kasse

For at kunne blive indmeldt i en dansk a-kasse som nyuddannet skal følgende betingelser være opfyldt:

  • Have gennemført en dansk uddannelse af mindst 18 måneders varighed.
  • Have bopæl og ophold i Danmark inden uddannelsens start og seneste 14 dage efter uddannelsens afslutning.

Da du som dansk studerende i Sverige ikke opfylder ovennævnte krav, kan du ikke søge om medlemskab i en dansk a-kasse, medmindre du opfylder ovenstående betingelser. Dette er gældende for både pendlere og danskere, der bor i Sverige.

 

Bachelor i Sverige - kandidatuddannelse i Danmark

Har du læst din bacheloruddannelse i Sverige og læser videre på en dansk kandidatuddannelse samtidig med, at du bor i Danmark, opfylder du kravene for optagelse i en dansk a-kasse og kan derfor modtage danske dagpenge efter endt kandidatuddannelse. Du kan dog ikke modtage dagpenge mellem de to uddannelser, medmindre du søger arbejde i denne periode.   

 

Bosat i Sverige - studere i Danmark

Hvis du er dansker og studerer i Danmark, men er bosat i Sverige, skal du indmeldes i det svenske forsikringssystem. Reglerne er anderledes i Sverige, så kontakt den relevante svenske a-kasse i god tid inden uddannelsens afslutning. Som bosat i Sverige, kan du blive arbejdsløshedsforsikret i Sverige, hvis du før dine danske studier har arbejdet i Sverige. Hvis du arbejder i Sverige, er det de svenske regler, der er gældende for dig.

Har du brug for yderligere information om dine muligheder for a-kasse, så kontakt gerne vores Informationscenter i Malmö.

 

Fandt du denne information relevant?

Kan du uddybe dit svar?

Kontakt Øresunddirekt

Tak for dit svar.

Tag en videregående uddannelse i Sverige

Vi giver dig et overblik over de forskellige uddannelsesmuligheder, gode råd til ansøgning og finansiering, når du vil studere i Sverige.

Støttes af