Svensk ID-kort

Seneste opdateret 17-01-2024
Er du folkeregistreret i Sverige, kan du få et svensk ID-kort ved at henvende dig hos Skatteverket.
Print

For at ansøge om et ID-kort skal du:

  • være folkeregistreret i Sverige
  • være fyldt 13 år
  • betale en afgift på 400 SEK via Bankgiro 389-0100
  • kunne dokumentere hvem du er gennem et godkendt ID eller have en person med dig, som kan bevidne, at du er den, du siger, du er (godkendt "intygsgivare"). Hvis du er under 18 år, skal du have samtykke fra dine forældre eller værger med forældremyndighed. 

Bemærk - Du finder en liste over godkendte former for ID gennem nedenstående link.

 

Du kan læse mere om dette på Skatteverkets hjemmeside

 

Folkeregistrering i Sverige

Hvis du flytter til Sverige, skal du søge om at blive folkeregistreret og få et svensk personnummer, hvis du har til hensigt at bo i Sverige i mindst et år.

 

Læs mere om folkeregistrering og personnummer

 

Ansøgning ved personligt besøg

For at ansøge om et ID-kort, skal du booke tid til et personligt besøg på ét af Skatteverkets kontorer, som kan udstede et ID-kort. Bemærk, at det ikke er alle Skatteverkets kontorer, der gør det. Se hvilket af Skatteverkets kontorer, hvor du kan få ID-kort, i linket forneden.

 

Find servicekontor for udfærdigelse af ID-kort

 

Når du møder op, skal du medbringe en kvittering på, at afgiften er betalt, godkendt ID eller én som kan bevidne, at du er den, du er. Hvis du er under 18, skal du også have din forælder eller værge med. Du bliver fotograferet hos Skatteverket.

Normalt tager det ca. to uger inden kortet er færdigt. Du vil modtage et brev fra Skatteverket, og ID- kortet kan afhentes på det kontor, som du søgte hos, fem dage efter, at du har modtaget brevet. Du skal medbringe brevet, og kortet kan kun afhentes af dig personligt, da du skal bekræfte modtagelsen, når du får det.

Fandt du denne information relevant?

Vil du uddybe dit svar?

Kontakt Øresunddirekt

Tak for dit svar.

Støttes af