Folkeregistrering og personnummer

Seneste opdateret 12-01-2022
Hvis du flytter til Sverige og skal bo der i mere end ét år, skal du folkeregistreres og have et svensk personnummer. I Sverige er det Skatteverket, der behandler folkeregistreringen.
Print

Du kan søge om at blive folkeregistreret og få et svensk personnummer, når den faktiske flytning til Sverige har fundet sted. For at blive folkeregistreret i Sverige gælder forskellige regler afhængig om du er statsborger i Norden, EU/EES eller et land uden for EU.

 

Læs mere om folkeregistrering og personnummer i Sverige på skatteverket.se

 
Husk, hvis du har børn:
Hvis du har børn, som også skal folkeregistreres, skal du huske at tage børnene med på skattekontoret. Det er ikke nok kun at fremvise deres fødselsattester og pas. Tag både børn og dokumenter, der påviser, at det er dine børn, med.

 

Læs også: Statsborgerskab for nyfødte

 

Husk at medbringe følgende ved dit besøg hos Skatteverket:

Pas, uppehållstillståndskort (UT-kort) hvis du er statsborger i et land uden for EES-området, dokumentation som viser, at du har opholdstilladelse (se ovenstående) og evt. vielsesattest. 

 

Oplysninger om folkeregistrering deles med andre myndigheder

Oplysningerne i folkeregistret kan videregives til myndigheder og andre dele af samfundet gennem Navet (Skatteverkets system for distribution af folkeregistreroplysninger til samfundet) og SPAR (statens personregister). Det indebærer, at myndigheder og kunder hos SPAR bliver oplyst om din nye adresse, når du flytter eller om dit nye navn, hvis du ændrer det. 

Skatteverket overfører automatisk folkeregisteroplysninger til myndigheder som: 

 • Försäkringskassan
 • Migrationsverket
 • Centrala studiestödsnämnden
 • Transportstyrelsen med bl.a. bil og kørekortsregister
 • Pensionsmyndigheten m.fl.

Derfor er det vigtigt, at folkeregistret får dine korrekte oplysninger:

 • Du kan få den sociale service du har ret tilDet kan f.eks. være boligstøtte.
 • Din folkeregisteradresse kan blive delt i samfundetDet betyder, at myndighederne og andre aktører i samfundet får adgang til din adresse.
 • Din post fra relevante myndigheder kommer rigtigt frem - Når du er folkeregistreret i Sverige, sikrer du dig, at postvæsnet og myndighederne har din rigtige adresse.
 • Du kan få lov til at stemme, hvor du borDu har ret til at stemme til kommunalvalget i den kommune du bor i.
 • Du kan få udbetalt forsikringspenge - De fleste forsikringsselskaber kræver, at du har folkeregisteradresse i det hjem, hvor du ønsker erstatning for skade/tab.
 • Du kan betale den rigtige skat - Den skat, der bliver opkrævet, varierer mellem kommunerne. 

Fandt du denne information relevant?

Vil du uddybe dit svar?

Kontakt Øresunddirekt

Tak for dit svar.

Støttes af