Folkeregistrering og personnummer

Seneste opdateret 17-01-2024
Hvis du flytter til Sverige og skal bo der i mere end ét år, skal du folkeregistreres og have et svensk personnummer. I Sverige er det Skatteverket, der behandler folkeregistreringen.
Print

Du kan søge om at blive folkeregistreret og få et svensk personnummer, når den faktiske flytning til Sverige har fundet sted. For at blive folkeregistreret i Sverige gælder forskellige regler afhængig om du er statsborger i Norden, EU/EES eller et land uden for EU.

Du skal melde din tilflytning, når du flytter til Sverige gennem Skatteverket. Det gør du ved at møde op på dit lokale servicekontor, som er tilknyttet det område, du flytter til. Alle medlemmer af din husstand, som flytter med dig til Sverige, skal møde op på servicekontoret. Vær opmærksom på at dit statsborgerskab har indvirkning på, hvilken dokumentation du skal medbringe.

For bedst mulig betjening og ekspedition på servicekontoret anbefales det, at du før mødet besøger Skatteverkets hjemmeside og udfylder deres online-service ”Flyt til Sverige”. Dette skal gøres individuelt for alle medlemmer af den medflyttende husstand (barn og/eller partner).

Når du udfylder din tilmelding på hjemmesiden gennem online-servicen, får du opgivet hvilke dokumenter, du skal medbringe til servicekontoret. Skatteverket kan i nogle tilfælde bede om yderligere oplysninger og dokumentation. Når du har gennemgået alle trin via hjemmesiden, udskriver du din tilmelding om tilflytning og medbringer den, samt de øvrige dokumenter du er blevet oplyst om at tage med, til dit møde på servicekontoret.

På nogle af servicekontorene skal du bestille tid til at indsende din flyttemeddelelse. Du kan altid indsende din anmeldelse uden en aftale, men det kan gøre forlænge svartiden.

 

Find dit lokale servicekontor her

 

Book en tid til at melde flytning til Sverige | Statens servicecenter

 

Følg linket for at besøge Skatteverkets online-service - Flytta till Sverige

 

Læs mere om folkeregistrering og personnummer i Sverige på skatteverket.se

 

Book tid, og husk, at medbringe følgende ved dit besøg hos Skatteverket:

Når du skal besøge et af Skatteverkets servicekontorer, er det en god ide at booke tid i forvejen.

Ved besøget skal du fremvise pas, uppehållstillståndskort (UT-kort) hvis du er statsborger i et land uden for EES-området, dokumentation som viser, at du har opholdstilladelse (se ovenstående) og evt. vielsesattest. 

 

Book tid til et af Skatteverkets servicecentre

 

Biometrisk ID-kontrol:

Som noget nyt har det svenske Skatteverket indført biometrisk identitetskontrol i form af ansigtssammenligning på udvalgte servicecentre. Dette sker i forbindelse med tildeling af samordningsnummer og folkeregistrering ved flytning til Sverige. Dine identitetsdokumenter vil også blive undersøgt maskinelt for at øge sikkerheden.

 

Oplysninger om folkeregistrering deles med andre myndigheder

Oplysningerne i folkeregistret kan videregives til myndigheder og andre dele af samfundet gennem Navet (Skatteverkets system for distribution af folkeregistreroplysninger til samfundet) og SPAR (statens personregister). Det indebærer, at myndigheder og kunder hos SPAR bliver oplyst om din nye adresse, når du flytter eller om dit nye navn, hvis du ændrer det. 

Skatteverket overfører automatisk folkeregisteroplysninger til myndigheder som: 

 • Försäkringskassan
 • Migrationsverket
 • Centrala studiestödsnämnden
 • Transportstyrelsen med bl.a. bil og kørekortsregister
 • Pensionsmyndigheten m.fl.

Derfor er det vigtigt, at folkeregistret får dine korrekte oplysninger:

 • Du kan få den sociale service du har ret tilDet kan f.eks. være boligstøtte.
 • Din folkeregisteradresse kan blive delt i samfundetDet betyder, at myndighederne og andre aktører i samfundet får adgang til din adresse.
 • Din post fra relevante myndigheder kommer rigtigt frem - Når du er folkeregistreret i Sverige, sikrer du dig, at postvæsnet og myndighederne har din rigtige adresse.
 • Du kan få lov til at stemme, hvor du borDu har ret til at stemme til kommunalvalget i den kommune du bor i.
 • Du kan få udbetalt forsikringspenge - De fleste forsikringsselskaber kræver, at du har folkeregisteradresse i det hjem, hvor du ønsker erstatning for skade/tab.
 • Du kan betale den rigtige skat - Den skat, der bliver opkrævet, varierer mellem kommunerne. 

Fandt du denne information relevant?

Vil du uddybe dit svar?

Kontakt Øresunddirekt

Tak for dit svar.

Støttes af