Har du brug for et lift over Øresundsbroen?

Seneste opdateret 08-01-2024
Hvis du har brug for et alternativ til at køre med tog over Øresund, har du mulighed for at benytte tjenesten ”GoMore”. GoMore.dk er en webportal, hvor bilister blandt andet kan tilbyde et lift til andre, der skal rejse samme rute, på samme tidspunkt som bilisterne selv.
Print

Foto: Katja Bergkvist (GoMore)

Kom billigere over Øresundsbron

Via GoMore kan du undersøge, om der er en bilist, som har samme rejsemål som dig og som kan tilbyde dig et lift. I mange tilfælde er det faktisk billigere at komme til og/eller fra Sverige ved at benytte sig af en samkørselsordning end at købe dagsbilletter til toget. For at kunne bruge denne service, skal du oprette en profil på GoMore, som er gratis. 

 

Læs mere og opret en profil på GoMore.dk

 

Hvad er GoMore?

På GoMore.dk udbyder bilister sine kørselslift til en pris, som de selv fastsætter. Passagerer betaler udbyderen elektronisk via GoMores betalingstjeneste. Her trækkes beløbet først fra passagerens dankort 24 timer efter kørslen har fundet sted. Hvis samkørslen er blevet aflyst, bliver passageren ikke afkrævet betaling.

Bilejeren er pålagt at betale GoMore et mindre beløb for tjenesten, men passageren betaler kun den pris, som bilejeren har fastsat, medmindre at passageren aflyser efter aftalen er indgået. Ved at indgå i denne gensidige udveksling, får begge parter således en billigere rejse.

 

Du kan læse mere om passagerreglerne på GoMore.dk

 

Danske skatteregler ved samkørsel til og fra Sverige

Tjenesten er lovlig og ikke skattepligtig – også selvom bilisten indtjener overskud på samkørslerne - så længe at bilistens formål med samkørslen er at dele sine kørselsomkostninger, og at kørslen ikke har kommercielle formål (kørsel for indtjeningens skyld). 

 

Læs mere om reglerne for samkørsel og udlejning af bil her | Skat.dk

 

Som pendler skal man huske på, at man som passager via en GoMore-samkørselsaftale ikke er berettiget til sit brofradrag i de dage, hvor man kører med en anden. Man har dog stadig ret til sit kørselsfradrag.

 

Læs mere om kørselsfradrag (befordringsfradrag) her | Skat.dk

 

Husk ydermere, at alle passagerer i bilen skal kunne vise gyldig legitimation ved indrejse i Sverige.

Fandt du denne information relevant?

Vil du uddybe dit svar?

Kontakt Øresunddirekt

Tak for dit svar.

Støttes af