OECD-rapports anbefalinger skal lette grænseoverskridende arbejde for ikke-EU-borgere

2025-02-28

En ny OECD-rapport foreslår tiltag til at forbedre mulighederne for ikke-EU-borgere for at arbejde på tværs af grænserne i Øresundsregionen. Rapporten fremhæver vigtigheden af styrket viden, bedre informationsudveksling samt administrative og lovgivningsmæssige ændringer.

Print

Vi arbejder aktivt for at skabe et mere integreret arbejdsmarked mellem Sverige og Danmark. På trods af gode muligheder for mange borgere for at arbejde på tværs af grænsen møder ikke-EU-borgere særlige hindringer.

Greater Copenhagen samarbejder med OECD og andre aktører, hvilket blandt andet har resulteret i rapporten Mobility and Integrated Labour Market for Third-Country Nationals in Greater Copenhagen. Undersøgelsen viser, at kun 1 procent af de, der pendler på tværs af grænsen, er ikke-EU-borgere, selv om de udgør en betydeligt større andel af regionens befolkning.

Rapporten, der bygger på analyser af fire andre grænseregioner i EU, indeholder anbefalinger til at lette adgangen til arbejdsmarkedet for ikke-EU-borgere uden at ændre den grundlæggende migrationspolitik i Danmark og Sverige.

Ud over forslag til regelændringer og bedre koordinering peger analysen på et stort behov for information.

Øresunddirekt spiller en afgørende rolle i at fremme integrationen på arbejdsmarkedet i Greater Copenhagen-regionen, især for tredjelandsstatsborgere. Ved at tilbyde omfattende information og vejledning hjælper Øresunddirekt enkeltpersoner og virksomheder med at navigere i de komplekse regelsæt, der adskiller Danmark og Sverige.

Dette omfatter støtte inden for områder som skatteregler, socialforsikring og arbejdsret, hvilket gør det lettere for arbejdssøgende og arbejdsgivere at operere på tværs af grænserne. Ved at identificere og arbejde for at fjerne grænsehindringer bidrager Øresunddirekt til et mere sammenhængende og inkluderende arbejdsmarked, hvilket er i tråd med anbefalingerne i OECD's rapport om forbedring af mobiliteten og integrationen for tredjelandsstatsborgere i regionen.

Læs rapporten i sin helhed på OECD's hjemmeside

Fandt du denne information relevant?

Vil du uddybe dit svar?

Tak for din feedback!
Noget gik galt, forsøg igen

Støttes af