Indrejserestriktioner ved rejser til Sverige: Negativ test kræves Læs mere her

Sommerhus i Sverige - kort om skat og fast bopæl

Seneste opdateret 31-03-2021
Hvis du vil købe sommerhus i Sverige, kan du enten kontakte en ejendomsmægler eller ordne købet privat. Både ejendomsmæglere og privatpersoner annoncerer i avisernes boligsektioner.
Print

Et sommerhus kaldes på svensk for "sommarstuga" eller "fritidshus". I Sverige har man ikke noget, der svarer til den danske lov om bopælspligt, og derfor er det tilladt at benytte sit sommerhus som fast bopæl hele året rundt.

 

Ejendomsskat af sommerhus

Ejere af sommerhuse eller grunde i Sverige skal betale ejendomsskat efter de samme regler som andre husejere. Skatten fastsættes ud fra husets ejendomsvurdering, og vurderingen er baseret på husets markedsværdi.

 

Svensk skat på fortjenesten ved salg af sommerhus i Sverige

Når man sælger en bolig i Sverige, skal man betale skat af en eventuel fortjeneste. Dette kaldes "beskattning av kapitalvinsten". Skatten beregnes forskelligt afhængigt af, hvilken type bolig du sælger. Du kan i nogle tilfælde søge om at få betalingen af skatten udskudt, et såkaldt "uppskov".

Husk at salg af bolig skal være med i den svenske selvangivelse året efter, at ejerskiftet har fundet sted.

 

Læs mere på Skatteverkets hjemmeside

 

Leje et sommerhus i Sverige

Der er også mulighed for at leje et hus til en ferie i Sverige. Kontakt det lokale turistbureau i det område, du er interesseret i eller søg med ordene "hyra stuga" på Google.

 

Køb af sommerhus i Sverige: Nyttige portaler

Der findes en række online portaler, som videreformidler svenske sommerhuse i en række regioner, eksempelvis torpare.dk, svenskatorp.se og svenske-huse.dk.

 

Gå til torpare.dk

Gå til svenskatorp.se

Gå til svenske-huse.dk

Fandt du denne information relevant?

Kan du uddybe dit svar?

Kontakt Øresunddirekt

Tak for dit svar.

Skal du flytte til Sverige?

Har du styr på alt det praktiske? Uanset hvad, så vi dig et overblik over, hvad du skal huske, når du skal flytte til Sverige.

Støttes af