Ejendomsskat hvis du ejer en bolig i Sverige

Seneste opdateret 23-04-2024
I Sverige skal alle, der ejer et hus eller ejerlejlighed, betale en såkaldt ”kommunal fastighetsavgift” svarende til den danske ejendomsskat. Hvis du bor i en svensk ”bostadsrätt” (som minder om en andelsbolig), skal du ikke betale denne skat.
Print

Fastighetsavgift

Sverige har erstattet "fastighetsskatten" for almindelige ejendomme med en såkaldt kommunal fastighetsavgift - ejendomsafgift. Ejendomsskatten beregnes ud fra ejendommens skattepligtige værdi, eller ejendomsværdi, som igen bestemmes af ejendomsdeklarationen - en selvangivelse for din ejendom, som du modtager hvert tredje år. Du skal dog ikke betale afgift, hvis du bor i en svensk "bostadsrätt". Da er det "bostadsrättsföreningen", der bliver opkrævet fastighetsavgift. Udgiften indgår i den leje/afgift, som du betaler til foreningen.

Fastighetsavgiften skal betales af den, der ejer ejendommen. Den, der ejede - eller blev ejer til - ejendommen den 1. januar, skal altså betale afgiften for hele kalenderåret. Hvis du er delejer af en ejendom, skal du kun betale for din andel.

Hvis du bor i Sverige, men stadig har et sommerhus i Danmark, skal du ikke betale ejendomsskat i Sverige for den danske ejendom.

Hvis du ejer en udlejningsejendom i Sverige, betaler du fortsat 'fastighetsskatt' - det vil sige ejendomsskat. 

 

Læs mere om fastighetsavgift på Skatteverkets hjemmeside

 

Ejendomsafgift for nybyggede ”småhuse”

For ”småhuse” bygget i 2012 og herefter betaler man ikke afgift af i de første 15 år.

Hvis det lille hus ikke er færdigt, skal du i stedet betale ejendomsskat på 1 procent af ejendomsværdien.

 

Læs om hvordan ejendomsafgift påvirker din selvangivelse på skatteverket.se

 

Maksbeløb

Fastighetsavgiften bliver aldrig højere end et bestemt fast maksbeløb, som følger de årlige forandringer i det såkaldte "inkomstbasbeloppet". For den svenske "deklarationen" 2023 (indkomster i kalenderår 2022) er maxbeløbet 8.874 SEK. For kalenderåret 2023, som deklareres 2024, er beløbet højest 9.287 SEK. Har man en lav ejendomsvurdering ("taxeringsvärde"), betaler man aldrig med end 75 % af taxeringsværdien.

 

Sådan deklarerer du dit sommerhus i Sverige 

Hvis du ejer et sommerhus i Sverige, har du med sandsynligvis modtaget en papirsdeklaration med posten fra Skatteverket. Hvis du har modtaget en kode til godkendelse i din deklaration, kan du deklarere digitalt med sms, ved at ringe eller bruge Skatteverkets onlinetjeneste eller app. Hvis deklarationen ikke indeholder en kode, skal du signere blanketten og sende den til adressen som findes på blanketten.

 

Læs mere om, hvordan du deklarerer i Sverige på Skatteverkets hjemmeside

Fandt du denne information relevant?

Vil du uddybe dit svar?

Kontakt Øresunddirekt

Tak for dit svar.

Skal du flytte til Sverige?

Har du styr på alt det praktiske? Uanset hvad, så vi dig et overblik over, hvad du skal huske, når du skal flytte til Sverige.

Støttes af