Fornyelse af dansk eller svensk kørekort

Seneste opdateret 29-08-2023
Har du et svensk kørekort og er folkeregistreret i Sverige, får du automatisk en påmindelse fra Transportstyrelsen, når dit kørekort skal fornyes. Har du et dansk kørekort og er bosat i Sverige, skal du selv kontakte Transportstyrelsen, når gyldighedsperioden for dit danske kørekort udløber.
Print

Svensk kørekort fornyes hvert tiende år

Et svenskt kørekort skal fornyes hvert tiende år. Kørekortet skal også fornyes, hvis du for eksempel ændrer dit navn. Har du et svensk kørekort og er bosat i Sverige, vil du automatisk modtage en blanket fra Transportstyrelsen i god tid, før dit gamle kørekort udløber. Hvis ikke du har modtaget blanketten en måned før, dit gamle kørekort udløber, bør du kontakte Transportstyrelsen.

Hvis du har mistet eller fået dit kørekort stjålet, skal du melde det til Transportstyrelsen og det svenske politi. 

Det koster ca. 280 SEK (2023) at forny dit svenske kørekort. 

 

Læs mere om fornyelse af svensk kørekort på transportstyrelsen.se

Danskt kørekort i Sverige

Du må godt bruge dit danske kørekort i Sverige, indtil gyldighedstiden udløber.  Hvis dit kørekort bliver stjålet, beskadiget, udløber eller, hvis du mister det, skal du fornye eller ombytte det i det land, du har bopæl i.

Hvis du gerne vil ombytte dit danske kørekort til et svensk, skal du kunne dokumentere, at du har fast bopæl i Sverige, at dit danske kørekort er gyldigt, og at du kan opfylde betingelserne for at få et svensk kørekort. Ifølge EU-lovgivningen må du kun have ét EU-kørekort.

Hvis dit danske kørekort udløber, og du har fast bopæl i Sverige, skal du fornye det i Sverige og dermed få et svenskt kørekort. Dit kørekort kan ikke fornyes, hvis det er blevet annulleret i det EU-land, der har udstedt det. For at udskifte dit danske kørekort med et svensk, skal du:

  • Indsende en ansøgning om svensk kørekort, som du kan få på Transportstyrelsens hjemmeside

  • Vedlægge dit danske original kørekort

  • Vedlægge et nyt foto til kørekortet

 

Læs mere om fornyelse af kørekort på Transportstyrelsens hjemmeside

 

Hvis du har mistet dit danske kørekort, kan du kontakte Rigspolitiet for at få en bekræftelse på, at dit kørekort er udstedt i Danmark:


Rigspolitiet
Nationalt Færdselscenter
Pas og Kørekort
Polititorvet 14
1780 København V

Tlf: 45156390
Fax: 45150176
Mail: pol-paskorekort@politi.dk

Fandt du denne information relevant?

Vil du uddybe dit svar?

Kontakt Øresunddirekt

Tak for dit svar.

Støttes af