Vil du være med i vores pendlerfilm 2021?

D. 05-05-2021
Pendler du til et job på den anden side af Øresund? Og vil du i så fald medvirke i en af vores pendlerfilm, hvor du fortæller lidt om livet som grænsependler?
Print

Foto: Ylva Hansson - Øresunddirekt

Vi leder efter nogle positive grænsependlere, der vil deltage i en af vores informationsfilm, som vil fokusere på pendlingen til et job på den anden side af Øresund. Derfor vil vi gerne i kontakt med både personer, som bor i Danmark og arbejde i Sverige, samt personer, som bor i Sverige og arbejder i Danmark. Vi søger både svenskere, danskere og gerne også personer af andre nationaliteter, som taler engelsk. 

Vores budskab med filmene vil være, at der findes en række fordele ved at søge et job på den anden side af Øresund. Vi er selvfølgelig klar over, at grænsependlere har oplevet en række udfordringer og grænsehindringer i det seneste år. Mange arbejder hjemmefra og pendler måske ikke i øjeblikket pga. coronapandemien.

Eftersom at filmene forventes lanceret i efteråret 2021 og derefter, så er fokus for netop dette projekt at belyse "de normale" tilstande i grænsependlingen. Vi håber derfor, at kunne komme i kontakt med personer, som stadig er glade for jeres jobs og pendlingen til den anden side - selvom tiderne er hårde netop nu!

Indspilningen af filmene forventes at starte allerede her i maj 2021, men vi planlægger desuden at indspille flere film i løbet af sommeren, alt afhængig af omstændighederne, og hvad der passer med dig. Vi håber, at filmene giver mulighed for en sjov og interessant oplevelse for dig, og de kan desuden bidrage med lidt gratis reklame for virksomheden/organisationen, hvor du arbejder. Vi regner desuden ikke med, at indspilningen kommer til at være specielt tidskrævende, da det mest af alt handler om, at vi kommer til at følge dig under en normal arbejdsdag. Vi håber på at kunne filme pendlere i eksempelvis deres hjemby, på rejsen over sundet, udenfor arbejdspladsen, og - hvis det er muligt - inde på arbejdspladsen. Vi forbereder et fleksibelt manus ud fra et par interviewspørgsmål, som du kan finde forneden.

Hvis du allerede har tilgang til filmklip fra din arbejdsplads, eksempelvis fra virksomheden/organisationens tidligere reklame- eller informationsfilm, er det en stor fordel, hvis vi må anvende disse. 

De færdigproducerede film vil blive anvendt på vores sociale medier og her på vores hjemmeside.

 

Se et eksempel på en tidligere pendlervideo fra 2019

 

Tag endelig kontakt, hvis du har nogle spørgsmål, hvis du er interesseret i at være med eller kender nogen, der kunne være interesserede. Hvis i som arbejdsplads gerne vil være med, er i også velkommen til at kontakte os. 

Sendt et mail til redaktionen@oresunddirekt.com 

med emnet: "Pendlerfilm 2021"

Spørgsmål, som vil agere udgangspunkt for pendlervideoerne:

 

 1. Hvor bor du, og hvor ligger din arbejdsplads?

 2. Hvor længe har du grænsependlet, hvor ofte rejser du over grænsen, og hvordan kommer du normalt til dit job?

 3. Hvordan fandt du dit nuværende job?

 4. Har/havde du behov for hjælp i begyndelsen ift. offentlige myndigheder med eksempelvis skat, social sikring, pension eller andet?

 5. Hvad synes du er det bedste ved at arbejde på den anden side af sundet? Nævn gerne 3 ting.

 6. Hvilke problemer eller begrænsninger oplever du ift. at skulle grænsependle? Hvordan håndterer/ har du håndteret dem?

 7. Hvad har overrasket dig ift. at arbejde på den anden side af sundet?

 8. Hvad tænker du specifikt ift. forskellene mellem Danmark og Sverige? (fx jobmulighederne i din branche, arbejdsmiljøet/kulturen, sproget, rejsetiden, økonomien, ansættelsestrygheden, kontakten med myndigheder, fremtidsudsigterne, eller andre specifikke fordele og ulemper ved at bo og arbejde i de respektive lande?)

 9. Hvad tænker du om job og pendling i fremtiden? (Vil du forsætte med at pendle? Vil du overveje at flytte til den anden side for at komme tættere på dit job? Tror du at eventuelle grænsehinder forsvinder? Tror du at det bliver lettere eller sværere at grænsependle i fremtiden? Hvis du skulle søge et nyt job, ville du så igen søge et nyt job på begge sider af sundet?)

 10. Ville du anbefale en bekendt at søge job på den anden side af sundet? Hvilke råd og tips ville du give til personen?

 11. Kendte du tidligere til Øresunddirekt? Har du tidligere været i kontakt med nogen fra vores informationscenter i Malmø? Eller har du tidligere besøgt vores hjemmeside?

 

Send gerne dine svar til redaktionen@oresunddirekt.com

Støttes af