Øresunddirekt fejrer 24 år

D. 02-07-2024
2024 markerer Øresunddirekts 24. år som informationstjeneste for borgere og virksomheder i Øresundsregionen.
Print

Øresunddirekts informationscenter på Hjälmaregatan 3 i Malmø

I 2000 da Øresundsbron stod klar, så man et behov for et informationscenter for borgere og virksomheder i Øresundsregionen. Øresunddirekt blev derfor etableret med et informationscenter i Malmø og en webredaktion i København – et unikt tværnationalt samarbejde mellem danske og svenske interessenter.

24 år med information om at bo, arbejde og drive virksomhed på tværs af Øresund

I dag består Øresunddirekt stadig af det oprindelige informationscenter i Malmø (dog på en ny adresse siden 2014), hvor de svenske myndigheder Länsstyrelsen, Skatteverket, Försäkringskassan og Arbetsförmedlingen er repræsenteret samt en webredaktion i København.

Gennem årene har Øresunddirekt været informationskilde og knudepunkt for borgere og virksomheder i Øresundsregionen. Vores mission har altid været at gøre det nemmere for folk at bo, arbejde og drive virksomhed på tværs af landegrænserne.

Gennem årene har vi hjulpet 100.000-vis med praktisk information om alt fra jobmuligheder og skatteregler til flytning og social sikring. Vi har bygget bro for virksomheder og kandidater på begge sider af Øresund og bidraget til at skabe et mere integreret og sammenhængende arbejdsmarked. Sidst men ikke mindst har vi engageret os i samarbejdet med at forbedre de mange muligheder i Øresundsregionen ved at bidrage til det nordiske samarbejde om grænsehindringer.

Jubilæumsfejring og tak til vores samarbejdspartnere

Fredag den 28. juni fejrede vi jubilæet internt i Malmø, og i dag den 2. juli markerer vi 24 år for vores webredaktion i København. Vi ser frem til næste år, hvor vi fejrer vores 25-års jubilæum med en konference og jubilæumsfejring for vores mange interessenter.

Vi er stolte af vores bidrag til det nordiske samarbejde og vores indsats for at løse grænsehindringer, og ikke mindst den forskel vi gør for borgere og virksomheder dagligt på vores informationscenter.

Vi vil gerne udtrykke en stor tak til vores samarbejdspartnere, financiører og ikke mindst de borgere og virksomheder, der benytter vores tjenester. Vi ser frem til mange flere år med at forbedre Øresundsregionen.

Støttes af