Lancering af digitalt værktøj til indrapportering af grænsehindringer

D. 25-10-2021
De tre nordiske grænseinformationstjenester har i fællesskab skabt et nyt digitalt værktøj, som skal gøre det lettere at indrapportere og håndtere grænseproblem.
Print

Øresunddirekt, Nordkalottens Gränstjänst, samt Grensetjänsten Norge-Sverige har siden 2019 arbejdet på et fælles projekt for at skabe et digitalt værktøj for indrapportering af grænseproblem i grænseregionerne. Værktøjet vil præsenteres på Nordisk Råds session i København den 2-4 november.

Værktøjet, som findes på dittgransproblem.com, tilbyder en enkel digital kanal, hvor både privatpersoner og virksomheder kan indrapportere problem, som de har oplevet ved en af grænserne mellem Sverige-Danmark, Norge-Danmark, Sverige-Finland eller Norge-Finland. Via værktøjet kan man rapportere sine oplevelser, give forslag på løsninger, samt følge med i processen efter indrapportering.

Tanken er, at det skal blive enklere og mere transparent for den som indrapporterer et problem, men også gøre det lettere at identificere og håndtere grænsehindringer for de tre grænseregionale informationstjenester, og dermed gøre det nemmere for privatpersoner i grænseregionerne.

 

- Vi håber, at dette vil medvirke til at gøre det lettere at se, hvor mange som er ramt af samme slags problem, og give os adgang til bedre data, som vi kan anvende, når vi tager processen videre til den rigtige instans, siger Oskar Danielsson, projektleder for projektet fra Grensetjänsten Norge-Sverige.

 

For Øresunddirekt har projektet også været en mulighed for at udvikle deres egne hjemmesider på oresunddirekt.com, som nu indeholder information med aktuelle statusser på grænseproblem i Øresundsregionen.

 

Se grænsehindringer på oresunddirekt.dk

 

- Projektet har fokuseret på at skabe et værktøj, som så mange som muligt kan anvende. Nu bliver det spændende at arbejde mere digitalt med de aktuelle problem og samarbejde på en ny måde med de andre grænseinformationstjenester, siger Erika Persson, Team-Leader på Øresunddirekt DK.

 

Indrapporter dit grænseproblem her

 

Aktuelle grænsehindringer mellem Sverige og Danmark:

Forneden kan du se beskrivelse og status på indrapporterede grænsehindringer mellem Danmark og Sverige.

Støttes af