Transport af heste til Sverige

Seneste opdateret 11-01-2024
Denne beskrivelse omhandler privat transport af heste, eksempelvis til deltagelse i konkurrencer i Sverige eller som transit til Bornholm. Vær opmærksom på, at der er forskellige regler for udrejse til nordiske lande og EU.
Print

Den Nordiske aftale 

Registrerede heste, som skal deltage i stævner i Sverige, Norge og Finland, kan krydse landegrænsen uden sundhedscertifikat, hvis de ledsages af en konkurrenceanmeldelse og et hestepas. Dvs. at de undtages for veterinær besigtigelse før transporten. 

Undtagelsen for inspektion gælder fra 5 døgn før første konkurrencedag til 5 døgn efter sidste konkurrencedag.

Ved konkurrencer, som kræver veterinær medvirken, skal denne besigtige hesten og datere samt underskrive blanketten, som bekræfter hestens deltagelse i konkurrencen. Hvis der ikke er en stævneveterinær tilstede, skal overdommeren bekræfte, at hesten har deltaget i konkurrencen.

Konkurrencer defineres som deltagelse i konkurrencer som trav, galop, spring, dressur, military, distanceridning, ridekonkurrence med islandske heste, westernridning og kørsel med vogn. 

Reglerne opdateres jævnligt, så læs gerne mere på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

 

Gå til Fødevarestyrelsens hjemmeside

 

Transport af hest til Bornholm via Sverige

For at kunne transportere din hest gennem Sverige, skal hesten, uanset dens alder, have et gyldigt hestepas. Hestepasset skal følge hesten under transporten. Du skal desuden have et sundhedscertifikat og ejererklæring på hesten.

Derudover er der forskellige regler alt afhængig af om hesten er registreret eller ej.

 

Læs mere om transport af hest gennem Sverige på Fødevarestyrelsens hjemmeside

Fandt du denne information relevant?

Vil du uddybe dit svar?

Kontakt Øresunddirekt

Tak for dit svar.

Rejse til Bornholm via Sverige?

Vi giver dig et overblik over en række administrative procedurer og regler i forbindelse med din rejse til Bornholm via Sverige.  

Støttes af