Rejse med hund og kat til og fra Bornholm via Sverige

Seneste opdateret 01-11-2019
Hvis du rejser til eller fra Bornholm via Sverige og har dit kæledyr med på rejsen, skal du være opmærksom på, at der gælder særlige regler for rejser med dyr.
Print

Der gælder ikke længere specielle regler for rejse i transit gennem Sverige. Det betyder, at hunde og katte, som skal rejse til/fra Bornholm via Sverige, skal opfylde de krav, som gælder for almindelige rejser til Sverige og de øvrige EU-lande.

Ved rejse med hund og kat gælder blandt andet at:

Fødevarestyrelsen har udarbejdet en række guides til dig, som rejser med kæledyr til et andet land. Her kan du læse om, hvilke betingelser, der skal være opfyldt, når du rejser til og fra Bornholm via Sverige. Du kan også se, hvordan du registrerer din hund eller kat hos det svenske toldvæsen.

Find Fødevarstyrelsens guide her

 

Rejse med hvalpe og killinger

Særlige regler gælder for rejser med hvalpe og killinger. Det er ikke tilladt at indføre hvalpe og killinger, som er under tre måneder gamle, til Sverige. Reglerne opdateres løbende.

Hold dig ajour på Jordbruksverkets hjemmeside

 

Nogle hundetyper er ikke tilladte i Sverige

I Sverige er der ikke et decideret forbud mod specifikke hunderacer, men det er forbudt at indføre hunde, som blandt andet er overdrevne kamplystne og let bliver aggressive og bider, og som lader deres kampiver gå ud over mennesker og andre hunde.

Du kan læse mere om de svenske krav på Jordbruksverkets hjemmeside

Fandt du denne information relevant?

Kan du uddybe dit svar?

Tak for dit svar.

Rejse til Bornholm via Sverige?

Vi giver dig et overblik over en række administrative procedurer og regler i forbindelse med din rejse til Bornholm via Sverige.