Skal du have våben ind og ud af Sverige på din gennemrejse?

Seneste opdateret 11-01-2024
Hvis du medbringer våben eller ammunition på din rejse til eller gennem Sverige, skal du deklarere de medbragte genstande. Dette kan du gøre online eller inden tolden i Sverige.
Print

Udførsel af våben og ammunition fra Danmark

Når du vil medbringe våben og ammunition til Sverige for en kort periode, på maksimalt tre måneder, kræver de danske myndigheder, at du har et gyldigt EU våbenpas. Husk at udstyr som for eksempel lyddæmpere, også tæller som et våben i Sverige. Ved permanent udførsel af våben og ammunition, hvis der er tale om mere end tre måneder, skal du søge om permanent tilladelse.

 

På Politiets hjemmeside kan du læse mere om rejser med våben og ammunition

 

Deklaration hos de svenske myndigheder

De svenske myndigheder forlanger, at du altid deklarerer våben og ammunition, før du rejser ind og ud i Sverige - også selvom du er på rejse gennem Sverige til eller fra Bornholm.

 

Du kan blandt andet deklarere våben og ammunition i Sverige på disse måder:

 

1) Online deklaration i Sverige

Hvis du har gyldigt EU våbenpas eller gyldig våbenlicens, kan du med fordel udfylde en deklarationsblanket online på Tullverkets hjemmeside, hvor du kan angive våben samt ammunition. Du får et anmeldelsesnummer via e-mail, som bekræfter din anmeldelse.

Når du deklarerer dine våben og ammunition online og opfylder myndighedernes betingelser, er det ikke nødvendigt at stoppe i tolden, når du kommer til Sverige. Ved en eventuel kontrol fremviser du dit anmeldelsesnummer og gyldigt dansk jagttegn. Derudover anbefales det, at du kan fremvise gyldigt EU våbenpas eller gyldig våbenlicens og eventuelle våbentilladelser, der kan kræves for at vise, at du opfylder betingelserne for indførsel.

 

Læs mere på Tullverkets hjemmeside om, hvordan du kan lave en online deklaration

 

Inden for 20 dage efter du er kommet hjem igen, skal du afmelde dine våben og/eller ammunition med det anmeldelsesnummer, du får tilsendt i forbindelse med din online deklaration.

 

2) Deklaration ved tolden i Sverige

På Tullverkets hjemmeside kan du få en deklarationsblanket, som du skal udfylde på forhånd og fremvise i tolden på både ind- og udrejse til Sverige.

 

Læs mere om reglerne og hvordan deklarationsblanketten skal udfyldes

 

I tolden i Sverige skal du blandt andet kunne fremvise gyldigt dansk jagttegn, gyldigt EU våbenpas eller gyldig våbenlicens og eventuelle våbentilladelser, der kan kræves for at vise, at du opfylder betingelserne for indførsel til Sverige.

 

Ingen afgifter, når du krydser en svensk grænse

Bemærk derudover, at hvis du rejser med dine våben inden for EU, så skal du ikke betale skat, moms og andre afgifter, når du krydser en landegrænse.

Fandt du denne information relevant?

Vil du uddybe dit svar?

Kontakt Øresunddirekt

Tak for dit svar.

Rejse til Bornholm via Sverige?

Vi giver dig et overblik over en række administrative procedurer og regler i forbindelse med din rejse til Bornholm via Sverige.  

Støttes af