At medbringe alkohol og cigaretter via Sverige til Bornholm

Seneste opdateret 13-01-2023
Hvis du medbringer alkohol eller cigaretter på din rejse via Sverige til og fra Bornholm, har du pligt til at overholde de svenske toldmyndigheders regler. Nedenfor er samlet de regler, du skal forholde dig til.
Print

De svenske toldmyndigheder anfører følgende for indførsel af cigaretter og alkohol til privat brug:

Inden for EU kan du indføre afgiftspligtige tobak og alkoholvarer, hvis:

  • Du selv har købt dem
  • Du skal bruge dem til eget eller familiens brug
  • Du selv transporterer varerne fra et andet EU-land til Sverige

 

Bemærk, at drikkevarer, der indeholder alkohol, kun må indføres af personer over 20 år, og at tobaksvarer kun kan indføres af personer over 18 år.

 

For at afgøre, om indførelsen er til kommerciel eller privat brug, skal der foretages en samlet vurdering af samtlige omstændigheder, såsom handelsdokumenter, transport og opbevaring samt mængder.

Hvis du lader en anden person indføre alkohol eller tobaksvarer for dig, skal der betales svensk alkohol- og tobaksafgift for samtlige varer.

 

Hvor meget alkohol må du medbringe? 

Rådets direktiv (2008/118/EEG) indeholder en vejledning for privat brug og de tilladte mængder som er angivet til: 10 liter spiritus, 20 liter hedvin, 90 liter vin og 110 liter øl. Referenceniveauer skal kun bruges som en del af vurderingen, og der skal altid foretages en samlet vurdering.

 

Det er den enkelte tolder ved grænsen, der vurderer om alkoholen er til eget brug eller bliver betragtet som erhvervsmæssig indførelse. 

Det er ikke muligt at få en forhåndsgodkendelse vedr. import af alkohol fra toldvæsenet, da det først er ved indførelsen, at det vurderes, om det er til personlig eller kommerciel brug.

 

For yderligere information læs mere på Tullverkets hjemmeside

Fandt du denne information relevant?

Vil du uddybe dit svar?

Kontakt Øresunddirekt

Tak for dit svar.

Rejse til Bornholm via Sverige?

Vi giver dig et overblik over en række administrative procedurer og regler i forbindelse med din rejse til Bornholm via Sverige.  

Støttes af