Dansk skole og bor i Sverige

Seneste opdateret 05-01-2023
Bor dine børn i Sverige, skal de som udgangspunkt følge den svenske skolepligt. Bor du i Sverige og arbejder i Danmark, er det muligt for dine børn at gå i en dansk folkeskole. Det er derfor vigtigt, at du får tilladelse i Sverige til, at dine børn går i dansk folkeskole.
Print

Optagelse af dansk folkeskole

Når du bor i Sverige med dine børn, skal de som udgangspunkt følge den svenske skolepligt. Hvis den ene eller begge forældre arbejder i Danmark, mens du bor i Sverige, er det muligt for dine børn at gå i en dansk folkeskole.

Hvis der ikke er ledige pladser på folkeskolen, hvor du søger om optagelse, kan du søge om optagelse på en anden folkeskole, enten i det samme eller i andre skoledistrikter. Du kan finde mere information om denne regel på Undervisningsministeriets hjemmeside.

 

Få mere information på Undervisningsministeriets hjemmeside

 

Godkendelse af svensk hjemkommune

Når dine børn går i dansk folkeskole, skal din hjemkommune i Sverige først godkende, at dine børn kan gå eller forsætter med at gå i dansk folkeskole. Hver kommune i Sverige har lidt varierende regler, og ofte er danske folkeskolers mål og regler stort set det samme som i den svenske folkeskole. Der er dog forskel på reglerne vedrørende friskole i Danmark og Sverige.

 

Læs mere om friskole i Sverige

 

De svenske kommuner vurderer ofte følgende:

  • At den danske undervisning er tilsvarende svenske læseplaner
  • At dit barns danske folkeskole er i kontakt med hjemkommunen i Sverige
  • At du har en begrundelse for, hvorfor dit barn går i dansk folkeskole.  

Kontakt din hjemkommune for at høre mere.

 

Læs mere om svensk skolepligt på Skoleverket.se

Fandt du denne information relevant?

Vil du uddybe dit svar?

Kontakt Øresunddirekt

Tak for dit svar.

Støttes af