Dansk skole og bor i Sverige

Seneste opdateret 18-02-2020
Bor dine børn i Sverige, skal de som udgangspunkt følge den svenske skolepligt. Bor du i Sverige og arbejder i Danmark, er det muligt for dine børn at gå i en dansk folkeskole. Det er derfor vigtigt, at du får tilladelse i Sverige til at dine børn går i dansk folkeskole.
Print

Optagelse af dansk folkeskole

Når du bor i Sverige med dine børn, skal de udgangspunkt følge svenske skolepligt. Hvis ene eller begge forældre arbejder i Danmark, når du bor i Sverige, er det muligt for dine børn at gå i en dansk folkeskole.

Hvis der ikke er ledige pladser på folkeskolen, hvor du søger om optagelse, kan du søge om optagelse på en anden folkeskole, enten i det samme eller i andre skoledistrikter. Du kan finde mere information om denne regel på Undervisningsministeriets hjemmeside.

 

Få mere information på Undervisningsministeriets hjemmeside

 

Godkendelse af svensk hjemkommune

Når dine børn går i dansk folkeskole, skal din hjemkommune i Sverige først godkende, at dine børn kan gå eller forsætter med at gå i dansk folkeskole. Hver kommune i Sverige har lidt varierende regler, og ofte er danske folkeskolers mål og regler i stort set samme som i den svenske folkeskole. Der er forskel på reglerne vedrørende friskole i Danmark og Sverige.

 

Læs mere om friskole i Sverige

 

De svenske kommune vurderer ofte følgende:

  • At den danske undervisning er tilsvarende svenske læseplaner
  • At dit barns danske folkeskole er i kontakt med hjemkommunen i Sverige
  • Har en begrundelse for hvorfor dit barn går i dansk folkeskole.  

Kontakt din hjemkommune for at høre mere.

 

Læs mere om svensk skolepligt på Skoleverket.se

 

Fandt du denne information relevant?

Kan du uddybe dit svar?

Tak for dit svar.