Legater og programmer

Seneste opdateret 11-01-2024
Der findes legater og programmer til mange forskellige formål. De mest almindelige er uddannelsesstipendier, stipendier til studieophold eller studierejser og praktikophold.
Print

Sverige og Danmark er med i en række programmer, som er styret af EU og Nordisk Ministerråd. Ved at søge ind på disse programmer, har du mulighed for at få tilskud til studier eller praktik i udlandet.

På Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside kan du læse om tilskudsprogrammer, der retter sig til videregående uddannelser som for eksempel Nordplus og Erasmus.

 

Læs om tilskudsprogrammer på ufm.dk

 

Læs mere om Nordplus-programmet

 

Læs mere om Erasmus+-programmet 

 

På legatbogen.dk kan du finde Danmarks største oversigt over legater og fonde. Ved at oprette dig som bruger, får du mulighed for at anvende platformens søgemaskine, se eksempler på ansøgninger og ansøge om utallige stipendier til blandt andet praktik- og studieophold i udlandet. 

Et andet godt sted at lede efter stipendier og legater, der findes i Danmark og i udlandet, er den svenske hjemmeside studier.se.

 

Gå til legatbogen.dk

 

Gå til studier.se

 

Find flere artikler om legater i udlandet på fundraising.how

 

Du kan også oprette dig som bruger på den danske studieportal Studerende Online. Et bruger-login giver dig adgang til deres legatdatabase, hvor du kan finde relevante legater i Danmark. Studerende Online har også gode råd til, hvordan du skriver en god legatansøgning.

 

Læs om legater og ansøgninger til legater på studerendeonline.dk

Fandt du denne information relevant?

Vil du uddybe dit svar?

Kontakt Øresunddirekt

Tak for dit svar.

Tag en videregående uddannelse i Sverige

Vi giver dig et overblik over de forskellige uddannelsesmuligheder, gode råd til ansøgning og finansiering, når du vil studere i Sverige.

Støttes af