Lige nu kan du opleve lidt længere svartider pga. skattedeklarationer Kontakt

Gode råd, hvis du vil søge job i Sverige

Seneste opdateret 13-03-2023
Hvis du vil søge job i Malmø, Lund, Helsingborg eller andre steder i Skåne, kan du starte med at besøge Arbetsförmedlingens hjemmeside og andre online jobportaler.
Print

Foto: Melker Dahlstrand/Imagebank.sweden.se

Arbetsförmedlingen

Hvis du søger job i Sverige, kan du henvende dig til Arbetsförmedlingens hjemmeside. Arbetsförmedlingen har Sveriges største jobbank, kaldet "Platsbanken", hvor du kan søge blandt tusindvis af offentlige og private stillinger. Her finder du brugbar information, om hvordan arbejdsmarkedet ser ud indenfor forskellige brancher. Du finder også håndfaste tips til, hvordan du skal bære dig ad, når du søger job i Sverige og en brugbar liste med beskrivelser af forskellige erhverv.

 

Søg job på "Platsbanken" hos Arbetsförmedlingen

 

Få hjælp med din ansøgning og dit CV hos Arbetsförmedlingen

 

Inspiration til, hvor du også kan søge:

1.

Sociale medier

Sociale medier som LinkedIn og Facebook bruges mere og mere i jobsøgningssammenhænge - især inden for områder som business, marketing, kommunikation og nye medier.

2.

Dit eget netværk

Ligesom i Danmark øger det dine chancer til at finde drømmejobbet, hvis du har et stort og velfungerende netværk. Prøv at finde ud af, om der er venner, familie, bekendte eller måske gamle kollegaer, der har forbindelser til Sverige, hvis du gerne vil finde jobbet på den anden side af sundet.

3.

Uopfordrede ansøgninger

Mange virksomheder slår ledige stillinger op på deres hjemmeside, men du kan også sende en uopfordret ansøgning, hvis du har fundet en arbejdsgiver, du synes ser interessant ud. Dog er det ikke så almindeligt, at svenske arbejdsgivere gemmer uopfordrede ansøgninger i længere tid, som det ofte sker i Danmark. Husk: send gerne ansøgningen direkte til afdelingschefen i den afdeling, der er tættest på dit interesseområde.

4.

Rekrutteringsfirmaer

Det er også en god idé, at bruge rekrutteringsfirmaer i de store byer i Skåne til at søge efter et job på eksempelvis eniro.se. Her kan du søge på 'rekrytering Skåne'.

 

Gå til eniro.se

Fandt du denne information relevant?

Vil du uddybe dit svar?

Kontakt Øresunddirekt

Tak for dit svar.

Ordbog

DK
SE
DK / SE
uopfordret ansøgning
spontantansökan
virksomhed
företag
ansættelse
anställning
ansættelsesaftale
anställningsavtal
ansøgning
ansökan

7 gode råd: Sådan søger du job i Sverige

Hvis du søger job i Sverige, giver vi dig syv gode råd om blandt andet, hvor du kan søge job og om svenske ansættelsesforhold. 

Find dit næste job i Sverige

Alle aktuelle ledige stillinger i Skåne og Halland er samlet ét sted - søg blandt mere end 3.000 jobannoncer.

Mød Camilla, der pendler fra Danmark til job i Sverige

Støttes af