Lige nu kan du opleve lidt længere svartider pga. skattedeklarationer Kontakt

Sprogkurser i svensk for danskere

Seneste opdateret 08-01-2024
Hvis du overvejer at arbejde i Sverige, kan et sprogkursus i svensk styrke din evne til at gøre dig forståelig og til at forstå din svenske omgangskreds. I nedenstående afsnit kan du finde nogle forslag til, hvordan du kan lære at mestre det svenske sprog.
Print

Generelt er alle indvandrere i Sverige berettiget til gratis undervisning i svensk, hvilket kaldes ”utbildning i svenska för invandrare (SFI)”. Danske og norske statsborgere har dog ikke ret til denne undervisning, da de sproglige ligheder mellem landene gør, at det ikke anses for at være vigtigt. Derfor er et svensk sprogkursus heller ikke nødvendigvis en forudsætning for, at du kan arbejde, studere eller have en social hverdag i Sverige.

Der kan dog være nogle tidspunkter, hvor det er vigtigt at have nogle basale svenskkundskaber for at mindske misforståelser eller for at kunne yde en bedre service til svensktalende relationer. Dette gælder fx jobs inden for undervisningsfaget, sundhedssektoren eller jobs, hvor man har kundekontakt.

 

Undervisning i både alment og erhvervsrettet svensk

Der er flere sprogskoler, der har specialiseret sig i både alment og erhvervsrettet svensk, hvor der fokuseres på alt fra grundlæggende svensk grammatik, udtale og til ”sprogfælder” (tilfælde af ord, der på dansk har en helt anden betydning på svensk). På Studieskolen i København kan du både finde begynderkurser, mere avancerede kurser og lynkurser i det svenske sprog. Der findes både dags- og aftenkurser. Desuden kan studerende få studierabat på undervisningen. 

 

Læs mere om studieskolen i København

 

Læs mere om svensk på studieskolen

 

Svensk sprogkursus for personer i sundhedssektoren (Sjukvårdssvenska)

Hvis du som dansker arbejder inden for sundhedssektoren og ønsker at arbejde i Sverige, kan det være vigtigt at have kendskab til særlige faglige termer og sproglige vendinger. Derfor har Folkuniversitetet i Sverige tilrettelagt svenske sprogkurser i ”sjukvårdssvenska”, som er målrettet dem, der ønsker arbejde i den svenske sundhedssektor. Kurserne findes både på begynderniveau og avanceret niveau og man kan vælge at deltage i både traditionel eller online undervisning. Du kan finde mere information, en liste over forskellige kurser samt priser på Folkuniversitetets hjemmeside. 

 

Læs mere på Folkuniversitetets hjemmeside

 

Online svenskkurser

Derudover findes der en lang række hjemmesider, som tilbyder lavpraktiske værktøjer med gratis, online introduktion til svenske ord og udtalelser. Du kan fx besøge hjemmesiden internetpolyglot.com, hvor du kan vælge forskellige kategorier, hvori du kan øve forskellige svenske ord og sætninger.

 

Besøg internetpolyglot.com

Fandt du denne information relevant?

Vil du uddybe dit svar?

Kontakt Øresunddirekt

Tak for dit svar.

7 gode råd: Sådan søger du job i Sverige

Hvis du søger job i Sverige, giver vi dig syv gode råd om blandt andet, hvor du kan søge job og om svenske ansættelsesforhold. 

Støttes af