Juridisk hjælp i Sverige

Seneste opdateret 09-01-2024
Hvis du har brug for retslig hjælp, skal du først og fremmest anvende den retsbeskyttelse, som findes i dine forsikringer. Du kan også få hjælp gennem samfundets retshjælp.
Print

Retshjælp i din forsikring eller fagforening

Har du brug for økonomisk hjælp i en retstvist, skal du først undersøge, hvilken dækning du har via dine forsikringer. Retshjælp indgår automatisk i de fleste svenske hjem-, villa- og fritidshusforsikringer. Desuden kan du i nogle tilfælde være forsikret via din fagforening.

Kontakt derfor dit forsikringsselskab og din fagforening for at høre, hvad de kan hjælpe med.

 

Rådgivning ifølge retshjælpsloven

Det svenske samfund har et retshjælpsystem, som bistår med juridisk hjælp til dig, der ikke får retslig hjælp på anden måde. Alle (privatpersoner, virksomheder, foreninger og organisationer) har ret til rådgivning ifølge retshjælpsloven. Hjælpen indebærer konkret, at du har ret til højst to timers rådgivning til en timepris, der er lavere end normalt. Prisen er fast. For at få rådgivning ifølge retshjælpssystemet skal du kontakte et advokatbureau eller et juridisk bureau i nærheden af dig. Husk at aftale at rådgivningen skal ske i henhold til retshjælpssystemet. Tænk på at advokatbureauer og juridiske bureauer ikke er tvungne til at tilbyde rådgivning ifølge retshjælpsloven.

 

Yderligere retshjælp

Hvis du har mere komplicerede spørgsmål, som ikke kan besvares eller løses inden for de to timers rådgivningstid, kan du i visse tilfælde få yderligere retshjælp. Det indebærer, at staten hjælper til med at betale dele af omkostningerne for din juridiske hjælp. Du skal dog være opmærksom på, at du kan blive nægtet retshjælp, hvis du burde have en forsikring med retshjælp, men ikke har det. Retshjælp kan kun søges af privatpersoner. Henvend dig til et advokatbureau eller et andet juridisk bureau, så hjælper de dig med at søge retshjælp.

Dansk/Svensk ordbog

DK
SE
DK / SE
Retshjælp
Rättshjälp
Advokatbureau
Advokatbyrå
Retsbeskyttelse
Rättsskydd

Fandt du denne information relevant?

Vil du uddybe dit svar?

Kontakt Øresunddirekt

Tak for dit svar.

Støttes af