Pga ferie har vi pt. længere svartider på mail Kontakt os i stedet på telefon +46 040-176400

Børnehaveklasse i Sverige

Seneste opdateret 03-05-2022
I Sverige har det siden 2018 været obligatorisk for børn at gå i en "förskoleklass", hvilket svarer til dansk børnehaveklasse. I det år barnet fylder seks år, har barnet skolestart i den svenske "förskoleklass" i sensommeren.
Print

Overgang til skolen

Formålet med børnehaveklassen er at give barnet en blød overgang til skolens verden og den pædagogik, som bruges der. Derfor tilpasses undervisningen til en 5-6-årigs behov for leg, bevægelse og egen udforskning. I de fleste kommuner er børnehaveklassen integreret med skolen, da den skaber grundlaget for den fortsatte skolegang.

 

Børnehaveklasse er obligatorisk og gratis

Ligesom i Danmark er det obligatorisk for 5-6-årige børn at gå i børnehaveklasse. Hvis du bor i Sverige, bør din kommune i Sverige tilbyde dit barn en plads. Børnehaveklassen er gratis, obligatorisk og varer et år. Som i Danmark betaler du dog en afgift, hvis barnet har plads på et fritidshjem, når skoledagen er omme. Afgiften kan variere fra kommune til kommune.

 

Læs mere om afgifter for børnehaveklasse, fritidshjem og dagpleje i Malmø her

 

Særlig støtte

De børn, som opholder sig på sygehus eller af anden årsag behøver særlig støtte har ret til at deltage i undervisning, som modsvarer børnehaveklassens.

 

Mere information

Kontakt din bopælskommune, eller ring direkte til skolen, hvis du vil have mere information om børnehaveklasse. 

 

Fandt du denne information relevant?

Vil du uddybe dit svar?

Kontakt Øresunddirekt

Tak for dit svar.

Helligdage 2021 - i Danmark og Sverige

Hvis du vil vide, hvornår helligdagene i Danmark og Sverige falder i 2021, kan du læse Øresunddirekts oversigt over helligdagene for år 2021.

Støttes af