Pendle over Øresund - med bil, færge eller tog

Seneste opdateret 19-11-2020
Når du pendler over Øresund, kan det gøres med bil, motorcykel, færge eller tog. Her får du en kort introduktion til de forskellige muligheder og flere brugbare links, så du kan tage en beslutning om, hvilket transportmiddel der passer bedst i forhold til din geografi og økonomi.
Print

 

Nye regler fra lørdag den 10 oktober 2020

Fra den 10. oktober 2020 kategoriseres Sverige igen som et land i ”karantæne”. Dette betyder, at hver region vil blive vurderet efter antal smittede af coronavirus / covid-19 og betegnes som værende 'åbent' (gult) eller 'i karantæne' (orange). Der er særlige regler for Skåne, Blekinge og Halland, som kan læse mere om nedenfor.

Læs om mere om de danske grænser og indrejserestriktioner

Bemærk desuden, at der fra d. 15 august har været et krav om mundbind eller visir på al offentlig transport i Danmark - inklusiv tog og færge.

Læs mere om krav om mundbind og visir på Transportministeriets hjemmeside

 

 

Med bil eller motorcykel over Øresundsbron

En enkelt kontantbillet for biler op til 6 meter koster 420 DKK (2020), hvis du bestiller billetten online på forhånd, og 460 DKK (2020), hvis du betaler i betalingsanlægget ved Øresundsbroen.

Hvis man pendler eller af andre årsager kommer til at benytte Øresundsbron flere gange i løbet af et år, er det en god idé, at undersøge de forskellige tilbud som Øresundbron har. Ved fx at købe et BroPas eller tegne et pendlerabonnement bliver hver rejse væsentligt billigere.

 

Læs mere om aktuelle tilbud hos Øresundsbron

 

Færge mellem Helsingør og Helsingborg

Der afgår hyppige færgeforbindelser mellem Helsingør og Helsingborg med hhv. rederierne ForSea og Sundbusserne. Turen med færgen tager kun ca. 20 minutter. Færgerne sejler stort set i døgndrift og i dagtimerne sejler de med ca. 15 minutters mellemrum. Der findes også særlige tilbud for dig, der pendler med færge over sundet. 

 

Se priser og planlæg din rejse hos ForSea

Se priser og planlæg din rejse hos Sundbusserne

 

Tog over sundet med DSB Øresund

Du kan også vælge at køre i tog over Øresundsbron med DSB Øresund. Her behøver du kun én billet, som gælder både tog og bus helt til dit bestemmelsessted på den anden side af sundet. Billetten gælder altså både i Øresundstoget, DSB InterCity, DSB S-tog, MOVIA busser, metro og lokalbaner på den danske side, samt for Skånetrafikens busser og Pågatåg på den svenske side. 

DSBs Øresundsbilletter koster det samme, uanset hvilken retning du rejser, og der er ikke rabat ved returbilletter. En enkeltbillet fra Københavns Hovedbanegård over sundet koster 91 DKK til Malmø og 109 DKK til Lund (2020). Priserne varierer, alt efter hvor du skal hen i Sverige. Du har mulighed for at vælge førsteklassesplads eller at medbringe din cykel mod et ekstra tillæg. Billetter kan købes i DSB's billetautomater, som findes på alle stationer, hvor Øresundstoget afgår fra.

 

Læs mere om billetter over Øresund på DSB.dk

Planlæg din rejse hos Rejseplanen

Få studierabat på offentlig transport 

 

Rejs til Malmø med rejsekort

Nu er der rejsekortstandere Malmø C, Hyllie og Triangeln, så du kan rejse med det blå rejsekort, flex eller anonym -  individuelt eller flere sammen. På den måde slipper du for at købe en særskilt billet til Malmø C, Hyllie eller Triangeln. Du kan checke ind og ud, men ikke tanke op. Prisen er det samme som en Øresundsbillet.

BEMÆRK at der grundet Corona-pandemien er krav om booking af gyldig pladsbillet på alle Øresundstoge. Pladsbilletten er gratis og kan reserveres på DSB.dk, på DSB's app eller på de lokale billetautomater.

 

Månedskort - Øresundskort

Hvis du pendler jævnligt mellem Danmark og Sverige, har du også mulighed for at købe et månedskort, det såkaldte Øresundskort. Prisen for et Øresundskort mellem København og Malmø er 1650 DKK og mellem København og Lund 1900 DKK (2020). Du kan købe og forny kortet i ethvert DSB billetsalg i Københavnsområdet eller på DSB's app. 

 

Med bus over Øresundsbroen

Gråhundbusserne – linje 999 kører mellem København og Malmø. Det er muligt at komme med Gråhundbusserne flere steder i København. Billetterne købes af buschaufføren ved indstigningen, og du kan betale med dansk og svensk valuta.

 

Læs mere om priser, stoppesteder og afgange for linje 999

 

Befordringsfradrag hvis du pendler fra Sverige til Danmark

Hvis du bor i Sverige og arbejder i Danmark, kan du få et fradrag for din transport mellem bopæl og arbejdsplads - dog ikke hvis din arbejdsgiver betaler dine rejseudgifter. Befordringsfradraget beregnes efter faste tariffer og kun for de faktiske arbejdsdage. Du kan kun få fradrag for det antal kilometer, der ligger udover 24 km pr. dag.

Rejser du med færge mellem Helsingborg - Helsingør gælder særlige regler - kontakt SkatØresund for mere information. 

 

Fandt du denne information relevant?

Kan du uddybe dit svar?

Kontakt Øresunddirekt

Tak for dit svar.

Støttes af