Lige nu kan du opleve lidt længere svartider pga. skattedeklarationer Kontakt

Pendle over Øresund - med bil, færge eller tog

Seneste opdateret 08-01-2024
Når du pendler over Øresund, kan det gøres med bil, motorcykel, færge eller tog. Her får du en kort introduktion til de forskellige muligheder og flere brugbare links, så du kan tage en beslutning om, hvilket transportmiddel der passer bedst i forhold til din geografi og økonomi.
Print

Med bil eller andet køretøj over Øresundsbron

Billetpriserne for at køre over Øresundsbroen afhænger af størrelsen på og typen af køretøjet. På Øresundsbroens hjemmeside kan du se de aktuelle priser.

Hvis du pendler med fx bil over Øresundsbron kan du købe en aftale der hedder ØresundGo. Hvis du har et ØresundGo betaler du en fast pris per år, og får en meget reduceret pris på hver rejse over broen. Med ØresundPENDLER får du yderligere rabat efter 16 enkeltrejser på en måned, og med ØresundPENDLER+ betaler du en fast månedsafgift og får ubegrænset antal rejser over broen.

 

Læs mere om aktuelle tilbud hos Øresundsbrons hjemmeside

 

Trafikinformation fra Øresundsbron

Hvis du skal rejse over Øresundsbron kan det være en god idé at tjekke den aktuelle trafikinformation og eventuel ventetid på broen. Øresundsbron opdaterer jævnligt deres trafikinformation på deres hjemmeside.

 

Se aktuel trafikinformation over Øresundsbroen

 

 

Færge mellem Helsingør og Helsingborg

Der afgår hyppige færgeforbindelser mellem Helsingør og Helsingborg med hhv. rederierne ForSea og Sundbusserne. Turen med færgen tager kun ca. 20 minutter. Færgerne sejler stort set i døgndrift og i dagtimerne sejler de med ca. 15 minutters mellemrum. Der findes også særlige tilbud for dig, der pendler med færge over sundet.

 

Se priser og planlæg din rejse hos ForSea

 

Se priser og planlæg din rejse hos Sundbusserne

 

Tog over sundet med DSB Øresund

Du kan også vælge at køre i tog over Øresundsbroen med DSB Øresund. Her behøver du kun én billet, som gælder både tog og bus helt til din slutdestination på den anden side af sundet. Billetten gælder altså både i Øresundstoget, DSB InterCity, DSB S-tog, MOVIA busser, metro og lokalbaner på den danske side, samt for Skånetrafikens busser og Pågatåg på den svenske side. 

DSBs Øresundsbilletter koster det samme, uanset hvilken retning du rejser, og der er ikke rabat ved returbilletter. Priserne varierer, alt efter hvor du skal hen i Sverige. Du har mulighed for at vælge førsteklassesplads eller at medbringe din cykel mod et ekstra tillæg. Billetter kan købes i DSB's billetautomater, som findes på alle stationer, hvor Øresundstoget afgår fra, eller fra DSB's app.

 

Læs mere om billetter over Øresund på DSB.dk

 

Planlæg din rejse hos Rejseplanen

 

Få studierabat på offentlig transport 

 

Rejs til Malmø med rejsekort

Nu er der rejsekortstandere Malmø C, Hyllie og Triangeln, så du kan rejse med det blå rejsekort, flex eller anonym -  individuelt eller flere sammen. På den måde slipper du for at købe en særskilt billet til Malmø C, Hyllie eller Triangeln. Du kan checke ind og ud, men ikke tanke op. Prisen er det samme som en Øresundsbillet.

 

Månedskort - Øresundskort

Hvis du pendler jævnligt mellem Danmark og Sverige, har du også mulighed for at købe et månedskort, det såkaldte Øresundskort. Kortet gælder tog, metro og bus, og kan prismæssigt betale sig, hvis du pendler over ni gange over Øresund om måneden. 

Kortet er digitalt og du kan købe og forny kortet på DSB's app.

 

Læs mere om Øresundskortet på dsb.dk

 

Med bus over Øresundsbroen

Gråhundbusserne – linje 999 kører mellem København og Malmø. Det er muligt at komme med Gråhundbusserne flere steder i København. Billetterne købes af buschaufføren ved indstigningen, og du kan betale med dansk og svensk valuta.

 

Læs mere om priser, stoppesteder og afgange for linje 999

 

Befordringsfradrag, hvis du pendler fra Sverige til Danmark

Hvis du bor i Sverige og arbejder i Danmark, kan du få et fradrag for din transport mellem bopæl og arbejdsplads - dog ikke hvis din arbejdsgiver betaler dine rejseudgifter. Befordringsfradraget beregnes efter faste tariffer og kun for de faktiske arbejdsdage. Du kan kun få fradrag for det antal kilometer, der ligger udover 24 km pr. dag.


Fandt du denne information relevant?

Vil du uddybe dit svar?

Kontakt Øresunddirekt

Tak for dit svar.

Støttes af