Informationscenteret i Malmø har åbent for henvendelser Kontakt Øresunddirekt her

Pendle over Øresund - med bil, færge eller tog

Seneste opdateret 06-05-2021
Når du pendler over Øresund, kan det gøres med bil, motorcykel, færge eller tog. Her får du en kort introduktion til de forskellige muligheder og flere brugbare links, så du kan tage en beslutning om, hvilket transportmiddel der passer bedst i forhold til din geografi og økonomi.
Print

Bemærk: Grænserestriktioner ifbm. coronapandemien

For at mindske udbredelsen af smitte med coronavirus/covid-19 har både Danmark og Sverige indført en række grænserestriktioner. Dette påvirker grænsependlingen mellem Danmark og Sverige. 

 

Læs mere om restriktioner ved rejse til Sverige

Læs mere om restriktioner ved rejse til Danmark

 

Bemærk desuden, at det pt. er et krav at bære mundbind eller visir på al offentlig transport i Danmark - inklusiv tog og færge. Samtidig anbefaler de svenske myndigheder, om at man anvender mundbind eller visir i al offentlig transport i Sverige i myldretiden.

 

Læs mere om krav om mundbind og visir i Danmark på Transportministeriets hjemmeside

Læs mere om anbefalingen om mundbind i Sverige på Skånetrafikens hjemmeside

 

Med bil eller andet køretøj over Øresundsbron

En enkelt kontantbillet for biler op til 6 meter koster 360 DKK (2021), hvis du bestiller billetten online på forhånd, og 395 DKK (2021), hvis du betaler i betalingsanlægget ved Øresundsbroen.

Hvis man pendler eller af andre årsager benytter Øresundsbron flere gange i løbet af et år, er det en god idé, at undersøge de forskellige tilbud som Øresundbron har. Ved fx at købe et BroPas eller tegne et pendlerabonnement bliver hver rejse væsentligt billigere.

 

Læs mere om aktuelle tilbud hos Øresundsbrons hjemmeside

 

Færge mellem Helsingør og Helsingborg

Der afgår hyppige færgeforbindelser mellem Helsingør og Helsingborg med hhv. rederierne ForSea og Sundbusserne. Turen med færgen tager kun ca. 20 minutter. Færgerne sejler stort set i døgndrift og i dagtimerne sejler de med ca. 15 minutters mellemrum. Der findes også særlige tilbud for dig, der pendler med færge over sundet. 

 

Se priser og planlæg din rejse hos ForSea

Se priser og planlæg din rejse hos Sundbusserne

 

Tog over sundet med DSB Øresund

Du kan også vælge at køre i tog over Øresundsbron med DSB Øresund. Her behøver du kun én billet, som gælder både tog og bus helt til dit bestemmelsessted på den anden side af sundet. Billetten gælder altså både i Øresundstoget, DSB InterCity, DSB S-tog, MOVIA busser, metro og lokalbaner på den danske side, samt for Skånetrafikens busser og Pågatåg på den svenske side. 

DSBs Øresundsbilletter koster det samme, uanset hvilken retning du rejser, og der er ikke rabat ved returbilletter. En enkeltbillet fra Københavns Hovedbanegård over sundet koster 91 DKK til Malmø og 109 DKK til Lund (2021). Priserne varierer, alt efter hvor du skal hen i Sverige. Du har mulighed for at vælge førsteklassesplads eller at medbringe din cykel mod et ekstra tillæg. Billetter kan købes i DSB's billetautomater, som findes på alle stationer, hvor Øresundstoget afgår fra.

 

Læs mere om billetter over Øresund på DSB.dk

Planlæg din rejse hos Rejseplanen

Få studierabat på offentlig transport 

 

Rejs til Malmø med rejsekort

Nu er der rejsekortstandere Malmø C, Hyllie og Triangeln, så du kan rejse med det blå rejsekort, flex eller anonym -  individuelt eller flere sammen. På den måde slipper du for at købe en særskilt billet til Malmø C, Hyllie eller Triangeln. Du kan checke ind og ud, men ikke tanke op. Prisen er det samme som en Øresundsbillet.

BEMÆRK at der grundet Corona-pandemien er krav om booking af gyldig pladsbillet på alle Øresundstoge. Pladsbilletten er gratis og kan reserveres på DSB.dk, på DSB's app eller på de lokale billetautomater.

 

Månedskort - Øresundskort

Hvis du pendler jævnligt mellem Danmark og Sverige, har du også mulighed for at købe et månedskort, det såkaldte Øresundskort. Kortet gælder tog, metro og bus, og kan prismæssigt betale sig, hvis du pendler over ni gange over Øresund om måneden. 

Prisen for et Øresundskort mellem København og Malmø er 1650 DKK (2021) og mellem København og Lund 1900 DKK (2021). Kortet er digitalt og du kan købe og forny kortet på DSB's app. 

 

Læs mere om Øresundskortet på dsb.dk

 

Med bus over Øresundsbroen

Gråhundbusserne – linje 999 kører mellem København og Malmø. Det er muligt at komme med Gråhundbusserne flere steder i København. Billetterne købes af buschaufføren ved indstigningen, og du kan betale med dansk og svensk valuta.

 

Læs mere om priser, stoppesteder og afgange for linje 999

 

Befordringsfradrag, hvis du pendler fra Sverige til Danmark

Hvis du bor i Sverige og arbejder i Danmark, kan du få et fradrag for din transport mellem bopæl og arbejdsplads - dog ikke hvis din arbejdsgiver betaler dine rejseudgifter. Befordringsfradraget beregnes efter faste tariffer og kun for de faktiske arbejdsdage. Du kan kun få fradrag for det antal kilometer, der ligger udover 24 km pr. dag.

Rejser du med færge mellem Helsingborg - Helsingør gælder særlige regler - kontakt SkatØresund for mere information. 

Fandt du denne information relevant?

Vil du uddybe dit svar?

Kontakt Øresunddirekt

Tak for dit svar.

Støttes af