Bilregistrering i Sverige

Seneste opdateret 12-12-2022
Hvis du bor i Danmark, men arbejder i Sverige, kan du tage din danske indregistrerede bil med til Sverige. Bosætter du dig derimod i Sverige, skal du omregistrere din danske bil til svenske nummerplader. Når du har en svensk indregistreret bil, skal du være opmærksom på, at der er skarpe regler for, hvor meget du må køre med bilen i Danmark.
Print

Hvis du er statsborger i et andet nordisk land og blot er midlertidigt i Sverige, må du køre med en udenlandsk registreret bil i Sverige i højst et år.

Hvis du har bosat dig i Sverige, skal dit køretøj være registreret i Sverige.

1

Omregistrering starter hos Motorstyrelsen

Hvis din danske bil skal omregistreres til svenske nummerplader, skal du først henvende dig til Motorstyrelsen (nummerpladeekspedition) for at få bilen vurderet.

 

Læs Motorstyrelsens 5 trin til at eksportere et køretøj på skat.dk

 

Blanketten for at anmelde eksport af bil har nummer 21.044. Når bilen er blevet vurderet, har du en måned til at afmelde bilen i Danmark, og tre måneder til at ansøge om refundering af registreringsafgiften.

 

Hent blanketter ved indførelse af udenlandske køretøjer på skat.dk

2

Ansøg om "ursprungskontroll" hos Transportstyrelsen i Sverige

Det første led i processen med at få din danske bil omregistreret er at ansøge om "ursprungskontroll" hos den svenske myndighed Transportstyrelsen. Sammen med blanketten skal du indsende bilens dokumenter, deriblandt det originale registreringsbevis. Læs mere på Transportstyrelsens hjemmeside. Det koster 1100 SEK at ansøge om ursprungskontroll (2021).

 

Læs mere på transportstyrelsen.se

3

Ansøgning om midlertidig registering og midlertidig forsikring

Husk, at du også skal søge om midlertidig registrering af bilen, hvis du vil have mulighed for at køre med bilen, mens din sag bliver behandlet. Det kan du gøre i forbindelse med ansøgning om ursprungskontroll.

Hvis du har en godkendt dansk ansvarsforsikring, må du køre i køretøjet i højest en uge fra indførseln i landet. Du kan tegne en midlertidig trafikforsikring (svensk ansvarsforsikring) hos et svensk forsikringsselskab

4

"Registreringsbesiktning" hos Bilprovningen

Derefter skal bilen "registreringsbesiktigas", hos "Bilprovningen", det svensk bilsyn. Du skal udover selve bilen medbringe en godkendt ursprungskontroll, samt instruktionsbogen og øvrige relevante tekniske oplysninger om bilen. Godkendes bilen hos Bilprovningen, bliver den indstillet til registrering i Sverige, og du får tilsendt nye nummerplader.

 

Læs mere på bilprovningen.se

5

Aktiver køretøjet for kørsel i Sverige

Det sidste led i processen er at du skal "ställa på" køretøjet, dvs. aktivere det for kørsel i Sverige. Det kan du gøre hos Transportstyrelsen via telefon eller e-mail. Efter registreringen skal du betale svenske skatter og afgifter. I Sverige er "fordonsskatten" baseret på bilens type og vægt og på, hvilket brændstof man benytter. Jo mere bilen vejer, jo højere bliver skatten. Skatten på dieseldrevne biler er højere end på benzindrevne.

6

Afmeld bilen i Danmark

Når bilen er indregistreret i Sverige, skal du afmelde den i Danmark. Det gøres ved at sende eller aflevere nummerpladerne på et af de fire danske Motorcentre eller hos en pladeoperatør. Når du har afmeldt bilen, kan du få refunderet den danske registreringsafgift, svarende til en procentsats af bilens nuværende værdi. Det sker også via blanket 21.044. Du kan ikke få afgiften refunderet, hvis der er gået mere end 3 måneder, siden du fik bilen vurderet for eksport. Henvend dig til Motorstyrelsen, hvis du har spørgsmål om refundering af registreringsafgift.

 

Læs mere om registrering og om omregistrering på skat.dk

 

Læs mere om registreringsafgift på skat.dk

 

Hent blanketter ved indførelse af udenlandske køretøjer på skat.dk

 

Når du har en svensk indregistreret bil, skal du være opmærksom på, at der er regler for, hvor meget du må køre med bilen i Danmark.

 

Læs detaljerede regler om kørsel med svenskregistreret bil i Danmark hos Retsinformation

Fandt du denne information relevant?

Vil du uddybe dit svar?

Kontakt Øresunddirekt

Tak for dit svar.

Støttes af