Bilforsikring i Sverige

Seneste opdateret 08-01-2024
I Sverige er det obligatorisk at have en såkaldt trafikforsikring til alle motorkøretøjer. Du kan også vælge at have mere omfattende forsikringer.
Print

Lovpligtig trafikforsikring i Sverige

Alle motordrevne køretøjer, som er registrerede i Vägtrafiksregistret, og som fortsat er i drift, skal have en såkaldt trafikförsäkring. Det er kun, hvis dit køretøj er henstillet eller afregistreret, at det ikke behøver at være trafikforsikret. Hvis ulykken er ude, dækker forsikringen de materielle skader og personskader, som sker udover dit køretøj. For eksempel erstatter forsikringen skader, hvis du er kørt ind i en anden bil eller en bygning. Derimod erstattes ikke de skader, du forvolder dit eget køretøj. Skader på passagerer og førere indgår også i forsikringen, uanset hvem der har forårsaget skaden.

 

Ejeren står for forsikringen

Hvis du køber en bil, skal den forsikres af dig samme dag, som bilen skifter ejer. Den forrige ejers trafikforsikring ophører altid samme dag som ejerskiftet. En leaset bil, derimod, skal forsikres af indehaveren.

 

Kontakt dit forsikringsselskab

For at tegne en trafikforsikring skal du kontakte et forsikringsselskab. De kan også fortælle dig om andre muligheder, eksempelvis hvis du vil tegne en mere omfattende forsikring på dit køretøj. Tænk på, at forskellige forsikringsselskaber har forskellige satser for selvrisiko og forskellige præmier, så det kan betale sig at undersøge markedet. En god indgang er Konsumenternas Försäkringsbyrå, som er et selvstændigt rådgivningsbureau, som hjælper dig med at sammenligne og tolke forsikringsvilkår. På deres hjemmeside finder du en sammenligning mellem forskellige bilforsikringer i Sverige.

 

Læs mere om bilforsikringer hos Konsumenternas Försäkringsbyrå

Fandt du denne information relevant?

Vil du uddybe dit svar?

Kontakt Øresunddirekt

Tak for dit svar.

Støttes af