Pas & Statsborgerskab

Øget grænsekontrol ved indrejse til Sverige – hvad betyder det for dig?

Ved indrejse til Sverige skal du fremvise gyldig legitimation. Her kan du læse om, hvad det betyder for dig, der pendler mellem Sverige og Danmark.

Svensk ID-kort

Er du ikke svensk statsborger men folkeregistreret i Sverige, kan du få et svensk ID-kort ved at henvende dig hos Skatteverket.

Svensk statsborgerskab

Hvis du er dansk statsborger eller har statsborgerskab fra et andet nordisk land, kan du ansøge om svensk statsborgerskab hos den svenske myndighed Länsstyrelsen.

Dobbelt statsborgerskab i Danmark og Sverige

Fra den 1. september 2015 er det blevet muligt at være statsborger i både Danmark og Sverige. Læs om hvad den nye danske lov overordnet set indebærer samt hvor du kan finde uddybende information.

Pas for danske statsborgere

Hvis du er dansk statsborger og skal forny dit danske pas, skal du henvende dig hos Borgerservice i Danmark - også selvom du bor i Sverige. Du har også mulighed for at forny dit danske pas på den danske ambassade i Stockholm.

Statsborgerskab for nyfødte

Den svenske lovgivning vedrørende statsborgerskab tager udgangspunkt i hvilket land, man kommer fra. Det betyder, at et barns statsborgerskab afgøres af, hvor forældrene kommer fra.

Stemmeret for danskere i Sverige

Som dansk statsborger bosat i Sverige kan du som udgangspunkt ikke stemme til danske folketings- og kommunalvalg. Derimod kan du stemme til svenske regional- og kommunalvalg, hvis du er folkeregisteret i Sverige.