Om os

Øresunddirekt er en informationstjeneste, som siden år 2000 har formidlet offentlig information fra myndigheder til svenske og danske borgere samt virksomheder i Øresundsregionen.

Øresunddirekt er en ud af tre grænseregionale informationstjenester i norden og består af to afdelinger – et informationscenter i Malmø og en webredaktion/kommunikationsafdeling i København.   

Øresunddirekt i Sverige

Lige ved siden af hovedbanegården, på Hjälmaregatan 3 i Malmø, ligger Øresunddirekts informationscenter. Informationscentret er åbent alle hverdage, og man behøver som udgangspunkt ikke at booke tid for at tale med personalet fra de forskellige myndigheder, som findes på stedet: Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Länsstyrelsen Skåne, Region Skåne og Skatteverket. 

 

Personalet kan blandt andet hjælpe med at besvare spørgsmål, som vedrører jobsøgning i Øresundsregionen, danske erhvervsuddannelser, skatteregler, socialsikring for folk som pendler mellem Sverige og Danmark, m.m.  

 

Informationscentret betjener årligt over 25.000 besøgende via direkte kundekontakt samt via e-mail og telefon. Virksomhedsansvarlig for aktiviteterne i informationscentret er Sandra Forsén, som er ansat af Länsstyrelsen Skåne.  

Det gør vi også:

 • Hver uge holder informationscentret gratis informationsmøder om at arbejde i Danmark og om danske erhvervsuddannelser
 • Erhvervsrådgivning – her skal man dog booke tid med en erhvervsrådgiver
 • Skræddersyede informationsmøder til organisationer inden for rekruttering eller etablering på den anden side af sundet

Du kan finde flere informationer om informationscentrets åbningstider, vejvisning og andre oplysninger her.

Sådan finansieres Øresunddirekt i Sverige

Øresunddirekts informationscenter i Malmø finansieres af Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Skatteverket, Länsstyrelsen Skåne, Region Skåne samt Nordiska Ministerrådet. 

Øresunddirekt Danmark

Øresunddirekts webredaktion ligger på Nørregade 7B i København og består af fire medarbejdere. Redaktionens primære opgave er at udvikle og sikre, at informationerne på websiden er korrekte og opdaterede. Vi er derfor i tæt dialog med myndighedsrepræsentanterne fra vores informationscenter i Malmø samt danske myndigheder, som kontinuerligt opdaterer os om nye love og regler i de respektive lande. Øresunddirekts hjemmeside besøges hver måned af mere end 65.000 brugere.

Øresunddirekt ejer og driver portalerne:

 • Oresunddirekt.se – En hjemmeside på svensk for svenske statsborgere, som søger job i Danmark, er begyndt at arbejde i Danmark, skal eller har flyttet over sundet samt ønsker at studere i Danmark.
 • Oresunddirekt.dk – En hjemmeside på dansk for to forskellige målgrupper: danskere, som søger job i Sverige, er begyndt at arbejde i Sverige, skal til eller har flyttet over sundet samt for dem, der ønsker at studere i Sverige. Desuden findes der informationer for danskere, som er flyttet til Sverige, men som pendler til et arbejde i Danmark.
 • Oresunddirektbusiness.se – En hjemmeside på svensk for virksomheder med informationer om, hvilke forhold der gør sig gældende, når man ønsker at drive forretning – på dansk side.
 • Oresunddirektbusiness.dk – En hjemmeside på dansk for virksomheder med informationer om, hvilke forhold der gør sig gældende, når man ønsker at drive forretning – på svensk side.

Det gør vi også:

 • Er ansvarlige for virksomhedsprisen Øresunddirektbusiness Award
 • Producerer Øresunddirekts trykte materiale, fx forskellige brochurer
 • Forskellige markedsføringsforslag
 • Bruger- og pendlerundersøgelser
 • Specialprojekter som udvikling af socialsikringstesten og skatteberegneren
 • Samarbejde med Jobindex.dk samt Jobbsafari.se, bl.a. i forhold til visning af ledige jobs på Sjælland og i Skåne

Sådan finansieres Øresunddirekt i Danmark

Øresunddirekts webredaktion i København finansieres af Erhvervsministeriet, Region Hovedstaden, Skattestyrelsen, Nordisk Ministerråd samt Region Skåne.

Øresunddirekts fælles opgaver og projekter

Øresunddirekts informationscenter i Sverige og webredaktionen i Danmark er i tæt samarbejde. Dels undersøger myndighederne tekster, som publiceres på hjemmesiderne og dels samarbejder vi om større projekter som:

 • At deltage i rekrutterings- og karrieremesser i Sverige og Danmark
 • Samarbejde med svenske og danske myndigheder samt Eures og Crossborder Öresund
 • Grænsehindringsarbejde på regionalt, nationalt og nordisk niveau
 • Samarbejde omkring projekter vedrørende kompetenceudvikling og drøftelser af særlige sagsspørgsmål
 • Virksomhedsprisen Øresunddirektbusiness Award

 

Følg os og få de seneste nyheder og tips!

 

Facebook ikon       Få de seneste nyheder omkring job, økonomi, skat og bolig m.m.    
Linkedin ikon Følg Øresunddirekts forskellige projekter og vores organisation
Nyhetsbrev billede Få vores seneste nyheder i vores digitale nyhedsbrev - en gang om måneden