SINK skat i Sverige

Hvis du pendler fra Danmark til et arbejde i Sverige, er du begrænset skattepligtig og kan blive beskattet med den såkaldte SINK skat (statlig inkomstskatt för utomlands bosatta) som er på 25 procent (2018).

Søg om SINK skat

Personer, der arbejder i Sverige men er bosat i udlandet, kan blive SINK beskattet. SINK skat er en statslig bruttoskat på arbejdsindkomst, hvilket betyder, at man samtidig kan have andre indtægter, som f.eks. renteindtægter, der stadig skal beskattes i Danmark. SINK skatten er på 25 procent (2018), men giver ingen fradragsmuligheder. Hvis du ønsker at blive SINK beskattet, skal du aflevere en ansøgning til Skatteverket. Ansøgningen skal fornyes hvert år.

SINK= statlig inkomstskatt för utomlands bosatta


Hvis du tager et ekstrajob i Danmark, kan SINK-skatten i Sverige påvirke den danske skat. Kontakt SKAT i Danmark for en konkret vurdering af netop din situation.

Fuld skattepligt

Hvis du arbejder i Sverige og overnatter ofte i Sverige, er du fuldt skattepligtig i Sverige, med mindre det er midlertidigt arbejde på max seks måneder. Du er derfor fuld skattepligtig og skal betale svensk skat efter de skattesatser, der gælder for dem, der normalt bor i Sverige - dvs. at du ikke kan betale SINK skat. 

Pendlere fra Danmark

Man kan som bosiddende i Danmark og som dagligt pendler til et arbejde i Sverige, vælge om man vil betale SINK eller almindelig indkomstskat (gennemsnitlig skatteprocent, da du ikke er bosiddende i en bestemt svensk kommune). Hvis man vælger at betale indkomstskat, skal man dog være opmærksom på, at man som bosiddende i Danmark på grund af de danske regler, ikke kan få fradrag for renter i Sverige. Kontakt SKAT hvis du har spørgsmål om dette.

Arbejde som kunstner eller sportsudøver

Hvis du arbejder som kunstner eller sportsudøver i Sverige, betaler du en særskilt A-SINK skat på 15 procent til den svenske stat. Du skal dog være opmærksom på, at regler i det nordiske skatteaftal kan medføre at du også skal betale supplerende skat i Danmark. 

For øvrige spørgsmål om SINK eller indkomstskat i Sverige, kontakt Skatteverket.

Læs også vores artikler herunder: