Dansk skat når du arbejder i Sverige

Når du bor i Danmark og pendler til et arbejde i Sverige, betaler du skat i Sverige. Det mest almindelige er at betale SINK-skat på 25 procent (2019). I visse tilfælde bliver man også opkrævet betaling af supplerende skat til Danmark.

Arbejder i Sverige hele året

Når du arbejder i Sverige skal du betale skat i Sverige. Det mest almindelige er at betale SINK-skat, det vil sige 25 procent (2019) uden ret til fradrag. Hvis du har arbejdet i Sverige hele året og ikke har nogle lønindkomster fra Danmark, skal du hverken betale skat eller am-bidrag i Danmark. Du skal altid oplyse svensk løn omregnet til danske kroner i årsopgørelsen på Skattestyrelsens TastSelv.

Hvis du både arbejder i Danmark og Sverige i årets løb, betaler du skat i begge lande. Du skal altid oplyse svensk løn omregnet til danske kroner i årsopgørelsen på Skattestyrelsens TastSelv. For at undgå dobbeltbeskatning, skal der anvendes en særlig skatteberegningsmetode, enten ved "exemption-metoden" eller "Credit-metoden". For yderligere information om dette, kontakt Skattestyrelsen eller Skatteverket.

Arbejde i Sverige som kunstner eller sportsudøver

Hvis du arbejder som kunstner eller sportsudøver i Sverige, betaler du en særskilt A-SINK skat på 15 procent til den svenske stat. Derudover betaler du også skat og AM-bidrag til Danmark, præcis som hvis du havde indtjent hele indkomsten dér. For at undgå dobbeltbeskatning, skal der anvendes en særlig skatteberegningsmetode, der kaldes "Credit-metoden". For yderligere information om dette, kontakt Skattestyrelsen eller Skatteverket. 

Hvis du har spørgsmål om A-SINK, skal du kontakte skattekontoret i Ludvika på +46 8564 858 70.

 

Hvis du har behov for mere information omkring dansk skat, når du arbejder i Sverige, kan du ringe til Skattestyrelsen i Danmark på +45 7222 1818.