Kollegier og studieboliger i Sverige

Det svenske "studentkorridor" svarer til det vi i Danmark kalder kollegium, hvor du bor sammen med andre studerende og deler køkken og andre fællesrum.

Kollegier i Sverige

Ligesom i Danmark kan du i Sverige finde særlige boliger for studerende på högskolor og universiteter. De svenske "studentkorridorer" svarer til danske kollegier, hvor du bor sammen med en andre unge og deler køkken og andre fælles faciliteter. En væsentlig forskel mellem Sverige og Danmark er, at du i Sverige som regel kun betaler for en studenterbolig i de ti måneder om året, hvor du er aktivt studerende. Da svenskere ligeledes kun får udbetalt uddannelsesstøtte i disse ti måneder, er de svenske kollegieværelser attraktive. Derfor bør du skrive dig op på venteliste til et kollegieværelse, så snart du gør dig tanker om at skulle flytte på kollegie.

 

Der findes også studentbostäder - det vi i Danmark kalder ungdomsboliger. Studentbostäder er almindelige lejligheder med egne facilieteter, og de er for det meste større og derfor også lidt dyrere at bo i end kollegieværelser. 

 

Hvis du ønsker at finde en studiebolig, kan du gå ind på sokstudentbostad.se, som er en webportal, der viser dig en samlet oversigt over alle studieboliger i Sverige.

Andre boligmuligheder for studerende

Udover kollegier og ungdomsboliger kan du prøve at finde en bolig via det almindelige boligmarked, hvor du kan leje eller fremleje privat. Hvis du gerne vil leje eller fremleje en lejlighed, kan du finde informationer i dagens aviser eller via links her til højre. Blocket.se er fx Sveriges pendant til dba.dk. Her finder du blandt andet værelser til leje i større lejligheder eller huse.