Praktisk information for studerende i Sverige

Rejser og rabatmuligheder

Du kan få studierabat på offentlig transport, hvis du bor i Danmark og studerer på den anden side af Øresund.

Kollegier og studieboliger i Sverige

Det svenske "studentkorridor" svarer til det vi i Danmark kalder kollegium, hvor du bor sammen med andre studerende og deler køkken og andre fællesrum.

Eksamen og högskolepoäng

I Sverige anvender man ordet "eksamen" på en anden måde end vi gør det i Danmark, men ECTS-point systemet er stadig det samme.

Studievejledning

I Sverige kan du finde studie- og erhvervsvejledere både på de forskellige uddannelsesinstitutioner og på særlige kommunale studievejledningscentre, der findes i de fleste større byer i Skåne.

Øget grænsekontrol ved indrejse til Sverige – hvad betyder det for dig?

Ved indrejse til Sverige skal du fremvise gyldig legitimation. Her kan du læse om, hvad det betyder for dig, der pendler mellem Sverige og Danmark.

A-kasse for danske studerende i Sverige

Der er specifikke regler for at blive optaget i en dansk a-kasse som studerende. Hvis du har studeret i udlandet er omstændighederne anderledes. Læs mere om dine muligheder her.

Pendle over Øresund - med bil, færge eller tog

Når du pendler over Øresund, kan det gøres med bil, færge eller tog. Her får du en kort introduktion til de forskellige muligheder og flere brugbare links, så du kan tage en beslutning om, hvilket transportmiddel der passer bed...

SU til uddannelse i Sverige

Hvis du vælger at tage hele eller dele af din uddannelse i Sverige, kan du søge om at få din danske SU med. Som udgangspunkt er kravene for at kunne modtage SU de samme, som hvis du tager din uddannelse i Danmark.