Gode råd hvis du vil søge job i Sverige

Hvis du vil søge job i Malmø, Lund, Helsingborg eller andre steder i Sverige, kan du starte med at finde dit job her på vores hjemmeside. Derudover er det en god idé at besøge Arbetsförmedlingens hjemmeside og andre forskellige online jobportaler.

Find jobbet på Øresunddirekt.dk

Du kan finde jobbet i Sverige her på Øresunddirekts hjemmeside. Vi samarbejder med den svenske jobsøgningsportal Jobbsafari, så du her på sitet kan finde dit drømmejob. 

Arbetsförmedlingen

Hvis du søger job i Sverige, kan du henvende dig til Arbetsförmedlingens hjemmeside. Arbetsförmedlingen har Sveriges største jobbank, kaldet "Platsbanken", hvor du kan søge blandt tusindvis af offentlige og private stillinger. Her finder du brugbar information, om hvordan arbejdsmarkedet ser ud indenfor forskellige brancher. Du finder også håndfaste tips til, hvordan du skal bære dig ad, når du søger job i Sverige og en brugbar liste med beskrivelser af forskellige erhverv.

Inspiration til hvor du også kan søge

 

1) Sociale medier
Sociale medier som LinkedIn og Facebook bruges mere og mere i jobsøgningssammenhænge - især inden for områder som business, marketing, kommunikation og nye medier.

 

2) Dit eget netværk
Ligesom i Danmark øger det dine chancer til at finde drømmejobbet, hvis du har et stort og velfungerende netværk. Prøv at finde ud af, om der er venner, familie, bekendte eller måske gamle kollegaer, der har forbindelser til Sverige, hvis du gerne vil finde jobbet på den anden side af sundet.

 

3) Uopfordrede ansøgninger

Mange virksomheder slår ledige stillinger op på deres hjemmeside, men du kan også sende en uopfordret ansøgning, hvis du har fundet en arbejdsgiver, du synes ser interessant ud. Dog er det ikke så almindeligt, at svenske arbejdsgivere gemmer uopfordrede ansøgninger i længere tid, som det ofte sker i Danmark. Husk: send gerne ansøgningen direkte til afdelingschefen i den afdeling, der er tættest på dit interesseområde.

4) Rekrutteringsfirmaer
Det er også en god idé, at bruge rekrutteringsfirmaer i de store byer i Skåne til at søge efter et job på eksempelvis eniro.se..