Arbejdstilladelse i Sverige

Som dansk statsborger behøver du hverken en opholds- eller arbejdstilladelse for at få lov til at arbejde i Sverige.

Statsborgere fra Norden og EU-landene

De nordiske lande har indgået en aftale, der betyder, at nordiske statsborgere ikke behøver arbejdstilladelse for at arbejde i et andet nordisk land. Hvis du er dansk statsborger, behøver du dermed ingen arbejdstilladelse for at arbejde i Sverige.

 

Hvis du er statsborger fra et EU-land, uden for Norden, må du opholde dig i Sverige i seks måneder for at søge job. Når du har fået et arbejde i Sverige, har du ret til at arbejde så længe ansættelsen gælder. Hvis du bliver længere end seks måneder i Sverige uden arbejde, skal du kontakte Migrationsverket for yderligere information.

 

Statsborgere fra lande udenfor EU/EØS og Schweiz

Hvis du er statsborger i et land uden for EU, skal du have arbejdstilladelse for at arbejde i Sverige. Arbejdstilladelsen skal du i de fleste tilfælde søge fra dit hjemland eller fra dit seneste bopælsland. Dette gælder også, hvis du i forvejen har fået en dansk arbejds- eller opholdstilladelse. Hvis du gerne vil blive boende i Danmark, men kunne tænke dig at pendle til et arbejde i Sverige, skal du derfor søge arbejdstilladelse i Sverige. Man ansøger via Migrationsverkets hjemmeside.

Hvis du ikke er EU-statsborger og flytter fra Danmark til Sverige, skal du være opmærksom på, at du kan miste din danske arbejds- og opholdstilladelse i Danmark. Hvis du flytter tilbage til Danmark, skal du derfor søge arbejds- og opholdstilladelse igen.