Fagforeninger til folk, der pendler til og arbejder i Sverige

De svenske fagforeninger kan, ligesom de danske, yde støtte og hjælp til medlemmerne i spørgsmål om løn og ansættelsesforhold. Læs her, hvad en svensk fagforening kan hjælpe dig med.

Kort om svenske fagforeninger

Det er frivilligt, om du vil være medlem af en svensk fagforening. Det kan dog være en god idé, hvis du vil have støtte og hjælp i spørgsmål om løn, overenskomster, ansættelsesvilkår, arbejdsmiljø, juridisk rådgivning osv. Fagforeningernes opgave er nemlig at tage hånd om de erhvervsmæssige udfordringer, som deres medlemmer oplever i forbindelse med deres arbejdsplads. Derfor er fagforeninger som regel også specialiseret inden for et særligt fagligt felt, som er målrettet folk med job inden for dette område. Find en svensk fagforening, der passer til dit fag inde på fackforbunden.se. 

Medlemskontingenterne varierer mellem de forskellige fagforbund og i nogle tilfælde afhænger de af din indkomst. Generelt er medlemsafgiften dog betydeligt lavere i Sverige end i Danmark. Hør eventuelt nærmere hos det enkelte fagforbund. 

Fagforening for folk, der pendler til Sverige

Hovedreglen for et fagligt medlemskab er, at man skal være organiseret i arbejdslandet, uanset om man bor i landet eller ej. Er du medlem af en dansk fagforening, kan du bibeholde medlemskabet, selvom du begynder at arbejde i Sverige. Du bør dog være opmærksom på, at en dansk fagforening ikke kan påvirke arbejds- og lønforholdene på en svensk arbejdsplads. Desuden vil en svensk fagforening have mere indsigt i de svenske arbejdsforhold, og således kunne give dig en bedre rådgivning.

 

Der kan være forsikringer og lignende, der er knyttet til din danske fagforening, som du kan beholde, selvom du begynder at arbejde i Sverige. Kontakt din danske fagforening for mere information.