Guides

 • Søg arbejde i Sverige

  Søg job i Sverige

  Det er nemt at søge arbejde på den anden side af sundet. I denne jobguide får du tips til, hvor du kan søge job, kort info om svenske ansættelsesforhold, og du kan læse om muligheden for at tage danske dagpenge med til Sverige, når du søger job.

 • Fået job i Sverige

  Fået job i Sverige - dette skal du sørge for

  Bor du i Danmark, men overvejer at pendle til et arbejde på den anden side af sundet? I pendlerguiden bliver du klogere på alt fra svensk "samordningsnummer" til SINK-skat og hvilken myndighed, der håndterer social sikring.

 • De offentlige myndigheder i Sverige

  Guide til det offentlige Sverige

  Det offentlige system i Sverige adskiller sig en del fra det danske. I denne guide giver vi dig en kort introduktion til de myndigheder og webtjenester, du mest sandsynligt kommer i berøring med, hvis du pendler til et arbejde på den anden side af sundet – eller hvis du flytter til Sverige.

 • Jobba i Danmark

  Stoppet med at arbejde i Sverige - værd at vide

  Dette er en guide til dig, der bor i Danmark og har valgt at stoppe med at arbejde i Sverige eller er blevet opsagt. Her kan du læse om, hvad du bør tænke på, når du vender tilbage til det danske system.

 • Bo i Sverige og arbejde i Danmark

  Bo i Sverige og fået job i Danmark

  Er du bosat - eller tænker på at finde en bolig - i Sverige og pendle til et arbejde i Danmark? I så fald skal du blandt andet ansøge om et særligt sundhedskort og et EU-sygesikringskort, registreres hos Skattestyrelsen i Danmark og være opmærksom på dit a-kassetilhørsforhold. Læs mere i denne guide.

 • Find bolig i Sverige

  Overvejer du at flytte til Sverige? Start med at læse denne guide og få et overblik over, hvordan du finder en bolig i Sverige: Hvilken type af bolig du kan vælge, hvor du finder boliger til salg, hvordan du søger information om ejendomskat og andre kom-godt-på-vej-tips.

 • Flyt til Sverige

  Overvejer du at flytte til Sverige? Eller har du allerede truffet en beslutning om at flytte, men mangler at få styr på alt det praktiske? Uanset hvor langt du er kommet, så giver vi her et overblik over, hvad du skal huske, når du planlægger en flytning til Sverige.

 • Studere på et svensk universitet

  Tag en videregående uddannelse i Sverige

  Det svenske uddannelsessystem adskiller sig på en del punkter fra det danske. Vi giver dig her et hurtigt overblik over de forskellige uddannelses-muligheder, tips til ansøgning og finansiering, når du skal studere i Sverige.

 • Guide til rejsen fra og til Bornholm - via Sverige

  Bornholmer-guiden

  Rejsen mellem Sjælland og Bornholm via Sverige er forbundet med en række administrative procedurer og regler. For at guide dig igennem disse, har vi i samarbejde med Bornholms Regionskommune lavet en kort beskrivelse af emnet og samlet de vigtigste informationer og links, du skal vide eller bruge.