Barselsorlov og barselsdagpenge når du arbejder i Danmark

Seneste opdateret 17-08-2023
Når du arbejder i Danmark og bor i Sverige, har du ret til at tage barselsorlov og modtage barselsdagpenge i henhold til de danske regler. Den forælder, der arbejder i Sverige, har i stedet ret til barselsorlov i henhold til svenske regler.
Print

Begge forældre arbejder i Danmark

Hvis I begge arbejder i Danmark, har I ret til forældreorlov i overensstemmelse med danske regler, som er 52 uger tilsammen.

 

Forældrene arbejder i hvert sit land

Hvis I som forældre arbejder i hver jeres land, har I ret til orlov ifølge hvert arbejdslands regler. Det vil sige 480 dage med föräldrapenning (barselsdagpenge) fra Försäkringskassan for den, der arbejder i Sverige, og den forælder, der arbejder i Danmark, har ret til dansk forældreorlov. Bemærk venligst, at afregning sker fra begge lande, se næste afsnit.

 

Delt barselsorlovstid i Danmark og Sverige

Danmark og Sverige har et afregningssystem for at udregne barselsorlovsdage for forældrepar, hvor den ene arbejder i Danmark og den anden arbejder i Sverige. Dette betyder, at de dage, der bliver udbetalt i Sverige, bliver trukket fra de dage, der bliver afholdt i Danmark – og omvendt.

Ordningen kræver dokumentation til enten Udbetaling Danmark eller den svenske Försäkringskassan alt afhængig af, hvilket land der bliver afholdt barselsorlov i først.

 

Læs mere om delt barselsorlov i Danmark og Sverige her | Øresunddirekt

 

Spørgsmål til barselsorlov?

Kontakt Försäkringskassan på Øresunddirekt i Malmö for mere information om, hvordan modregningen går til. Har du tidligere været bosat i Danmark, skal du kontakte Udbetaling Danmark. De kan fortælle dig, hvilken dokumentation som kræves.

Fandt du denne information relevant?

Vil du uddybe dit svar?

Kontakt Øresunddirekt

Tak for dit svar.

Bopæl i Sverige og skal pendle til job i Danmark?

Når du bor i Sverige og arbejder i Danmark, skal du ansøge om blandt særligt sundhedskort og registreres hos Skattestyrelsen i Danmark.

Støttes af