Kan jeg tage i sommerhus i Sverige pga. coronavirus/covid-19?

Seneste opdateret 30-03-2020
Kan danske statsborgere med bopæl i Danmark tage i sommerhus i Sverige? De svenske grænser er endnu ikke lukket, men både Danmark og Sverige fraråder alle ikke-nødvendige rejser fra bopælslandet. Situationen skal tages alvorligt.
Print

Hvis du vælger at rejse til Sverige på trods af Udenrigsministeriets anbefalinger, bør du følge svenske myndigheders anbefalinger og holde dig orienteret via de svenske medier.  Du bør opmærksom på, at Sverige kan med kort varsel indføre restriktioner for at forhindre og begrænse udbredelse af smitte med coronavirus/covid-19, så som tvungen hjemmekarantæne eller lukning af grænseovergange eller andet. Du skal stadig huske gyldig legitimation, når du rejser til og fra Sverige.

 

Gå til Udenrigsministeriets rejsevejledninger til Sverige

Gå til Urikesdepartementets hjemmeside


Du bør være ekstra opmærksom grundet coronavirus/covid-19, og du bør altid følge de råd til rejsende, som er på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

 

Gå til sundhedsstyrelsen.dk

 

Hvis du rejser til Sverige, bør du også følge med i de svensk sundhedsmyndigheders anbefalinger. Folkhälsomyndigheten fraråder interne rejser i Sverige af hensyn til smittespredningsfaren.

Gå til folkhalsomyndigheten.se

Læs om spørgsmål og svar om coronavirus/covid-19 på folkhalsomyndigheten.se

 

Undersøg om dine forsikringer dækker 

Det er særligt vigtigt, at du undersøger, om dine forsikringer dækker, hvis du vælger at rejse til Sverige på trods af Udenrigsministeriets anbefalinger. Mange rejseforsikringer dækker ikke, hvis uheldet er ude. I Sverige kan du bruge det gule sundhedskort eller det blå EU-sygesikringskort, men bemærk at kortene kun giver dig ret til sygehjælp på samme vilkår som indbyggerne i Sverige. Dette kan betyde, at du skal betale hele eller dele af udgifterne selv - en patientafgift for behandling i det svenske offentlige sundhedssystem.

 

Unødigt pres på det lokale samfund i Sverige 

Sverige er ligesom Danmark ved at lukke ned på grund af coronavirus/covid-19, og derfor bør du nøje overveje, om din tur til Sverige kan skabe unødigt pres på det lokale samfund i Sverige i forhold eksempelvis til de lokale indkøbsmuligheder og sundhedsvæsnet i Sverige.  

 

Rejsen hjem til Danmark

På nuværende tidspunkt kan danske statsborgere rejse ind i Danmark og øvrige personer med et anerkendelsesværdigt formål med indrejsen. Du bør være opmærksom på, at Danmark kan med kort varsel indføre nye restriktioner. Hold dig derfor opdateret hos Udenrigsministeriets hjemmeside.

 

Gå til Udenrigsministeriets hjemmeside

 

På Politiets hjemmeside kan du læse mere om at rejse ud af Danmark på trods af Udenrigsministeriets anbefalinger.

 

Må jeg rejse ud af Danmark?

 

 

Informationen opdateres løbende.

 

Fandt du denne information relevant?

Kan du uddybe dit svar?

Tak for dit svar.

Coronasvirus/covid-19 påvirker også Øresunddirekt

For at mindske udbredelsen af smitte med coronavirus/covid-19 lukker Øresunddirekt for fysisk fremmøde på Informationscenteret i Malmø. Vi kan stadig kontaktes via telefon og mail.