Få et samordningsnummer

Seneste opdateret 28-06-2023
Når du bor i Danmark og begynder at arbejde i Sverige, skal du have et svensk samordningsnummer hos Skatteverket.
Print

Samordningsnummeret er nødvendigt for at kunne betale skat i Sverige. Du skal skatteregistrere dig på Skatteverkets hjemmeside, og når du får beslutningen fra Skatteverket, får du også et samordningsnummer. For at få samordningsnummeret skal du fremvise dit pas og en ansættelseskontrakt. Det kan tage 6-8 uger, før du modtager dit samordningsnummer, når du skatteregistrerer dig.

Hvis du er dagspendler eller skal arbejde i Sverige i mindre end 6 måneder, skal du ansøge om særlig indkomstskat (SINK). Hvis du ikke er dagspendler, og du skal arbejde i Sverige i mere end 6 måneder, skal du ansøge om foreløbig A-skat. 

 

Ansøg og særlig indkomstskat (SINK) på skatteverket.se

 

Ansøg om foreløbig A-skat på skatteverket.se

 

Hvis din arbejdsgiver beder om et svensk samordningsnummer for at kunne udfærdige en ansættelseskontrakt, må du forklare, at du skal bruge en ansættelseskontrakt for at få et samordningsnummer.

Din arbejdsgiver må derfor skrive en midlertidig kontrakt, uden samordningsnummer, som du kan tage med til Skatteverket. Når Skatteverket har givet dig et samordningsnummer, kan din arbejdsgiver efterfølgende skrive den endelige kontrakt og bruge samordningsnummeret.

 

Hvis du skal ansøge om et svensk samordningsnummer uden at have job i Sverige - eksempelvis til at tegne elaftale eller åbne et bankkonto - skal du besøge et af Skatteverkets servicekontorer. Her skal du kunne dokumentere din identitet (eksempelvis via pas) og din tilknytning til Sverige.

Du kan læse mere om, hvordan du ansøger på linket nedenfor under "Samordningsnummer genom egen ansökan".

 

Læs mere om samordningsnummer på skatteverket.se

Fandt du denne information relevant?

Vil du uddybe dit svar?

Kontakt Øresunddirekt

Tak for dit svar.

Støttes af